Zadar: Dan 93. ZB, pa “Frecce Tricolori”

 

Kako je sve više lijepih dana, tako rastu i letačke aktivnosti HRZ-a. Sezonu priredbi na otvorenom započinju Zadrani, i to već ovog četvrtka, 22. ožujka. U sklopu obilježavanja Dana 93. ZB HRZ i PZO u Zemuniku, u četvrtak će se održati tzv. Letački program „Pukovnik Mirko Vukušić“. Ispred zadarske Rive (Obala kralja Petra Krešimira IV) od 12 do 13 sati proletjet će avioni i helikopteri iz sastava 93. Zrakoplovne baze – Zlin-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415, Air Tractor AT-802, Bell 206B, OH-58D Kiowa Warrior, te Mi-8MTV.

Najavljeno je i sudjelovanje akro-skupine „Krila Oluje“, koja je upravo u postupku obuke novog člana, koji će letjeti na poziciji 6, odnosno na mjestu vanjskog desnog pratitelja. „Krilima Oluje“ ovo će biti drugi nastup ove godine, budući su sezonu otvorili krajem siječnja nastupom u povodu obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica.

Prošle godine je za Dan 93. ZB u Zemuniku bilo najavljeno i sudjelovanje gostiju iz Italije, slavne talijanske akro-grupe „Frecce Tricolori“. No zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, „Frecce“ nisu stigli u Zadar u najavljeno vrijeme kako bi bili dio programa obilježavanja 25. obljetnice baze, već su stigli dan kasnije, kada je cijeli show bio isključivo njihov, a publike ipak nije nedostajalo.

Kako je prošle godine bilo najavljeno, suradnja 93. ZB i akro-skupine „Krila Oluje“ s talijanskim „Frecce Tricolori“ nastavlja se i ove godine. Odmah nakon Uskrsa, u četvrtak 5. travnja, planira se održati još jedan trenažni let „Krila Oluje“ i „Frecce Tricolora“. Mjesto događanja je ponovno zadarska Riva, i to u razdoblju od 12 do 14 sati. Kao i prošle godine, neće se vidjeti standardni letački program talijanske akro-grupe, već „samo“ uvježbavanje dijelova tog programa. Ako je suditi prema prvom ovakvom uvježbavanju, najiskrenije preporučamo svima koji su u mogućnosti da 5. travnja svakako dođu na područje zadarske Rive.

————————

————————

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.