“USNS Trenton” stigao u Rijeku

 

U riječkom brodogradilištu „Viktor Lenac“ trenutno se na remontu nalaze dva broda iz sastava Šeste flote Ratne mornarice SAD-a, što je događaj bez presedana u povijesti ovog brodogradilišta. Uz već redovitu „mušteriju“, zapovjedni brod „USS Mount Whitney“ (LCC-20), u srijedu, 13. rujna, u brodogradilište je uplovio i logistički brod „USNS Trenton“ (T-EPF-5). On će u Rijeci ostati do početka listopada, a kako smo već pisali, vjerojatno je riječ o nekom interventnom, pa time i kraćem popravku.

„To je naš core bussiness. Ovo je jedna vrlo lijepa niša na kojoj mi ostvarujemo poprilično velike prihode, a osim toga je i jako bitno za naš renome. Ako smo u stanju odraditi kvalitetno i na vrijeme posao za američku Ratnu mornaricu, nema tog komercijalnog broda koji mi ne možemo odraditi kako treba“,

zadovoljno je ustvrdio Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave brodogradilišta „Viktor Lenac“.

Pogled na “USNS Trenton” s “USS Mount Whitney” (Izvor: Facebook/USS Mount Whitney)

Kako je „USNS Trenton“ katamaran od aluminija, to će radnicima u brodogradilištu biti veći izazov. Kako je za Hrvatski radio – Radio Rijeka kazao Lovre Milolović, voditelj ovog radnog projekta: „Aluminij je puno specifičniji… i, ako ćemo to usporedit s nečim – to se radi više sa zubarskim alatom, nego sa nekakvim brodograđevnim“. Zahvaljujući poslu s američkim vojnim brodovima, nema sumnje da će ovogodišnji poslovni rezultati „Viktora Lenca“ biti više nego uspješni.

Dolazak „USNS Trentona“ bio je zanimljiv i posadi „USS Mount Whitneya“, koji je nedavno spušten sa suhoga doka u more, pa su se ulaskom svojih kolega u riječko brodogradilište pohvalili i na društvenoj mreži Facebook.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.