Pukovnik Turković nominiran za “Komunikatora godine”

 

Kao jedan od ukupno 5 nominiranih, u završnicu izbora za “Komunikatora 2018. godine” ulazi pukovnik Davor Turković, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemuniku, te donedavni zapovjednik Protupožarne eskadrile. “Komunikator godine” jedno je od ukupno tri posebna priznanja koja Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodjeljuje u okviru svoje godišnje nagrade “Grand PRix”.

Žiri nagrade “Grand PRix” hvali Turkovićevu komunikaciju tijekom prošlogodišnjih požara u Dalmaciji kada je bio zapovjednik Protupožarne eskadrile.

“Davor Turković pokazao se kao odličan komunikator čak i tijekom izuzetno teških situacija. Upravo krize ističu one koji vrsno barataju svim pravilima dobre komunikacije. Turković je javnosti uvijek jasno i odmjereno iznosio točne informacije te ih bio spreman stručno obrazložiti. Iako izuzetno aktivan u najgoroj protupožarnoj sezoni u posljednjih nekoliko desetljeća u Hrvatskoj, vodio je uspješnu komunikaciju prema njezinim najvažnijim dionicima – djelatnicima Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, drugim službama uključenima u gašenje požara, medijima te općoj javnosti – građanima i turistima”,

kazao je Krešimir Macan, predsjednik 15-članog žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Govoreći o razvoju svojih komunikacijskih vještina pukovnik Turković otkrio je da je dobre temelje dobio kroz predmet komunikogije na Hrvatskom vojnom učilištu, što je onda još i dopunio u praksi.

“Koristilo mi je i što je velika većina nas vojnih pilota osposobljavana za nastavnike letenja. Moramo znati prenijeti svoje misli kako bi druga strana nedvosmisleno primila informaciju nužnu za razvoj vještine. Tijekom petnaest godina koliko sam bio pripadnik Protupožarne eskadrile, zbog velikog sam interesa javnosti medijima davao dvadesetak intervjua godišnje. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji svoje sam medijske nastupe mogao raščlanjivati”,

rekao je Turković, dodavši kako u javnoj komunikaciji najvažnijom smatra iskrenost.

“Sve što se kaže, ostaje negdje zapisano, a ako nije provjerljivo, gubi se vjerodostojnost. Kad se izgubi vjerodostojnost, komunikacijske vam vještine više nisu važne. Danas se koristi brza komunikacijska tehnologija, no kako bi informacija bila u potpunosti točna, nekad ju je najbolje malo pričekati”,

poručio je pukovnik Turković.

Osim Turkovića, trenutno su nominirane još i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i europarlamentarka Biljanu Borzan. U idućih tjedan dana bit će objavljena još dva finalista za “Komunikatora godine”, nagradu koja se u sklopu svečanosti “Grand PRix” Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje onome tko se profesionalno ne bavi komunikacijom, ali se istaknuo izvrsnošću komunikacije. Nakon toga žiri će birati pobjednika, a o tome kome bi trebala pripasti nagrada, svoje će moći reći i građani.

“Grand PRix HUOJ-a” dodjeljuje se od 2007. godine u nizu kategorija, a obuhvaća i tri posebna priznanja: (1) “Grand PRix za razvoj struke”, (2) “Komunikator godine” i (3) “Šipak godine antikomunikator godine”. Nagrada za Komunikatora prošle, 2017. godine pripala je HGSS-u.

—————————–

—————————–

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.