Priprema se ASDA 2015, Obris medijski partner

 

ASDA2Vlada je na svojoj jučerašnjoj 206. sjednici donijela odluku o pokroviteljstvu nad trećom „Jadranskom vojnom i zrakoplovnom izložbom i konferencijom“ – ASDA (Adriatic sea and defence exhibition and conference), koja će se održati od 22. do 24. travnja u Splitu. Kao i do sada, ASDA će se održati u posrnuloj Spaladium areni, a organizator događaja je tvrtka TNT Productions Inc iz SAD-a.

TNT-ov glavni partner u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo obrane RH, a Vlada je jučer za pružanje potpore MORH-u zadužila i Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo poduzetništva i obrta, te Ministarstvo financija – Carinsku upravu. Ministar obrane Ante Kotromanović samo je kratko rekao kolegama ministrima o čemu se tu radi:

„Predlažem da Vlada donese odluku o održavanju treće Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA. Znači, to je sajam oružja i opreme gdje će naši domaći izlagači i strani imati priliku izložiti ono što rade, i to će biti dobra prilika za naše gospodarstvo da također isto prezentira svoje proizvode.“

Izložbu ASDA od njenog prvog izdanja 2011. godine karakterizira dobra posjećenost, te karakter prave međunarodne sajamske priredbe. O tome svjedoče i podaci o preko 100 izlagača iz 19 država 2013. godine (od čega njih 90 posto iz Europe), ali i posjeta ukupno 25 službenih stranih delegacija. Za prošlo izdanje ovoga sajma se ističe i podatak da je zabilježeno oko 3.500 posjetitelja iz ukupno 38 zemalja – što je doprinijelo i kasnijem sklapanju izvoznih poslova za hrvatske tvrtke, ali i lakše pristupanje međunarodnome tržištu za MORH i obrambene resore susjednih nam zemalja. Ujedno su tada bile održane i četiri specijalizirane demonstracije, koje su na licu mjesta pokazale kako spremnost Hrvatske vojske, tako i praktično korištenje dijela opreme koju se na obližnjoj izložbi prodavalo.

Tu bi uspješnu tradiciju trebala nastaviti i nadolazeća ASDA 2015 – već polagano tradicionalna manifestacija koja se svake dvije godine održava u RH, a pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade. Zato u Banskim dvorima smatraju da je ta izložba „veliko priznanje za politiku koju provodi Vlada RH, za Ministarstvo obrane i OS RH, te Republiku Hrvatsku u cjelini“. Troškove organizacije i provedbe izložbe iznosi organizator, američki TNT Productions Inc.

Kao i prije dvije godine, tako je i ove godine portal Obris.org medijski partner ASDA-e. To znači da će se na www.obris.org ponovno naći pregršt zanimljivosti sa i oko samoga sajma. Stay tuned for more!

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.