Portal Obris.org – medijski partner izložbe ASDA 2013

 

Druga međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme ASDA 2013 (Adriatic Sea Defence&Aerospace Exhibition and Conference) održat će se u Splitu od 24. do 26. travnja. Baš kao i prije dvije godine, kada je održana 1. ASDA, organizator je američka tvrtka TNT Productions Inc., uz pokroviteljstvo Vlade RH (putem Ministarstva obrane), a mjesto održavanja – još uvijek nedovršena Spaladium Arena. Kao što smo već pisali, Vlada RH je još prošle godine u kolovozu donijela odluku o pokroviteljstvu i ponovnom domaćinstvu sajma ASDA.

Više od stotinu inozemnih i domaćih izlagača prezentirat će opremu i naoružanje za obranu s kopna, zraka i vode, kao i za zaštitu nacionalne sigurnosti. Obje ASDA-e hrvatski obrambeni vrh smatra dobrom prilikom za promociju domaće vojne industrije, pa će tako u Splitu ponovno svoje adute pokazati Đuro Đaković Holding, HS Produkt, Kroko International, Šestan Busch, Adria Mar, Dok-Ing, i još 40-ak tvrtki. S obzirom na aktualni slučaj pojave hrvatskog oružja među sirijskim pobunjenicima, nema sumnje da će posebnu pozornost (barem među domaćom publikom) izazvati i izložbeno mjesto riječkog Metallica. Uz predsjednika RH Ivu Josipovića te vrh hrvatskog obrambenog sustava, svoj su dolazak u Split na priredbu ASDA 2013 potvrdili i predstavnici obrambenih sustava 21 strane države – dodatno opravdavajući time međunarodni karakter događanja.

Posebno smo ponosni što možemo objaviti da je portal Obris.org postao medijski partner izložbe ASDA 2013, kao jedan od dosad ukupno 3 hrvatska medija (časopise Aeronautika i Zaštita). Kako je do samog početka izložbe preostalo još 15-ak dana, nema sumnje da će u tom periodu biti još riječi o samoj izložbi, ali i o izlagačima.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.