Otkazan Dan otvorenih vrata u Zemuniku

 

Najavljen pa otkazan! Već po drugi put ove godine otkazan je Dan otvorenih vrata u 93. Zrakoplovnoj bazi Zemunik, koji se trebao održati u subotu, 28. studenog, povodom Dana grada Zadra i predstojećeg Dana HRZ i PZO. Zadarski list objavio je da se ova već tradicionalna manifestacija otkazuje zbog „sigurnosno-obavještajnih procjena nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu i procjene sigurnosne situacije ne samo među članicama NATO-a, nego i u cijeloj Europi“. Slobodna Dalmacija pojašnjava da bi zbog pojačanih mjera sigurnosti, uvedenih nakon terorističkih napada u Parizu, baš svaki posjetitelj trebao biti pregledan, što bi na ovoj iznimno popularnoj manifestaciji stvorilo velike gužve i redove.

"Krila Oluje" na svečanom mimohodu u Zagrebu, 04. kolovoza 2015.

“Krila Oluje” na svečanom mimohodu u Zagrebu, 04. kolovoza 2015.

Na svojoj neslužbenoj Facebook stranici, akro-grupa „Krila Oluje“ najavila je da će upravo na Danima otvorenih vrata imati posljednji službeni nastup u ovoj godini, koja im je bila više nego turbulentna. Radi uvježbavanja i borbene obuke, u bazi Zemunik trenutno su stacionirani i MiG-ovi iz Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze HRZ-a, pa se za subotu planiralo i njihovo razgledavanje, kao i letački program. No sve je to propalo, a hoće li biti i trećeg pokušaja održavanja Dana otvorenih vrata u Zemuniku – još se ne zna. Neslužbeno se kao sljedeći mogući datum spominje 12. prosinac, odnosno sam Dan HRZ i PZO, ali to je još uvijek prilično neizvjesno, te je izglednije da se zrakoplovi uopće neće moći razgledati u Zemuniku, već samo vidjeti tijekom letačkog programa iznad zadarske rive.

Podsjetimo da se prošle godine Dan otvorenih vrata u vojarni Zemunik održao u utorak, 05. kolovoza, povodom obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. obljetnice VRO „Oluja“. Zbog angažmana i sudjelovanja pripadnika 93. Zrakoplovne baze na svečanom mimohodu OS RH, ove se godine Dan otvorenih vrata nije mogao održati početkom kolovoza, već je prebačen za jesen. Kako vidimo, očito neuspješno!

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.