U petak Dan otvorenih vrata na Plesu i Zemuniku

 

Povodom obilježavanja 22. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u petak, 13. prosinca 2013. godine, u 91. i 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u Zagrebu i Zemuniku bit će organiziran „Dan otvorenih vrata“. Svi znatiželjnici moći će ući na prostor te dvije zrakoplovne baze u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, i upoznati se sa svakodnevnim životom hrvatskih (po)ratnih pilota te pripadnika PZO. Nažalost, petak je ipak radni dan, pa je velika šteta da se ova, sada već tradicionalna manifestacija, nije organizirala samo dan kasnije, u subotu koja je za većinu neradna.

Iako su se mnogi nadali da će 22. rođendan HRZ-a uljepšati barem vizualno “novi”, netom remontirani MiG-ovi, to se ipak neće dogoditi. Po za sada još uvijek neslužbenim informacijama, posjetitelji će što na Zemuniku, što na Plesu moći razgledati muzej starih letjelica, radarske uređaje, protuzračno naoružanje, kao i zrakoplove Airtractor AT 802 A/F, Antonov 32B, Canadair CL 415, MIG-21, Pilatus, ZLIN, te helikoptere Bell 206, MI-8 MTV-1, MI-171 Sh i Mil Mi-24 D/V. Na prigodno postavljenom Info pultu će svi posjetitelji moći dobiti i sve potrebne informacije o tome kako postati časnik OS RH te vojni pilot.

Kao uvod u petak preporučujemo pročitati tekst Danka Radaljca “Fighter Jet: Sound of Freedom“, ili pak pogledati podsjetnik kako su takvi Dani otvorenih vratiju izgledali sada već davne 2007. godine.

———————————–

———————————–

 

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.