OS RH ne idu na vježbu u SR Njemačku

 

Koronavirus donio je i prvu, nazovimo je „žrtvu“ u OS RH. Kako je poslijepodne priopćilo Ministarstvo obrane, ministar Damir Krstičević i načelnik GS OS RH admiral Robert Hranj donijeli su odluku o otkazivanju sudjelovanja pripadnika OS RH na vježbi „European Challenge 20“, koja je trebala početi sljedeći tjedan:

„U skladu s aktualnom situacijom vezano za koronavirus, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj donijeli su odluku o otkazivanju sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske na međunarodnoj vojnoj vježbi ‘European Challenge 20’, koja se održava u Saveznoj Republici Njemačkoj.
Ovakva je odluka donesena jer su sigurnost i zdravlje pripadnika Hrvatske vojske najvažniji prioritet“,

stoji u MORH-ovom priopćenju. Naime, na vježbi u organizaciji Oružanih snaga SR Njemačke od 16. do 27. ožujka 2020. godine trebalo je sudjelovati i 205 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu te Vojne policije.

Prema Planu vježbi za ovu godinu, na vježbi „European Challenge 20“ trebala je biti ocijenjena spremnost snaga deklariranih za europsku borbenu skupinu u drugoj polovici godine (EU BG 2020/2). Što će biti s drugim vježbama koje predstoje u narednim mjesecima, kako u RH tako i u inozemstvu još nije poznato. Čim portal Obris.org dobije odgovore na ta i druga pitanja koja se tiču zaštite  pripadnika OS RH i prevencije širenja zaraze koronavirusom Covid-19 u obrambenom sustavu RH, ti će podaci biti objavljeni.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.