Obris – medijski partner sajma ASDA 2017

 

Kako smo već objavili, Vlada RH je 24. studenog prošle godine usvojila “Prijedlog odluke o održavanju četvrte ‘Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije  – ASDA’“, čime je Hrvatska polagano krenula u pripremu četvrtog po redu izdanja ove vojno-sajamske priredbe. Ovogodišnja ASDA održat će se od 26. do 28. travnja 2017. godine u Splitu, u prostorima tamošnje Spaladium Arene, a organizator “Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije ASDA” ponovno će biti američka tvrtka TNT Productions s Floride, uz pokroviteljstvo Vlade RH i podršku Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Izuzetno širok tematski opseg vojnoga sajma, izložbe i konferencije ASDA dobro opisuju i sami organizatori, nazivajući predstojeće događanje “International Tri-Service Defense Exhibition and Conference Dedicated to Defense, Aerospace, Homeland Security and Safety & Security“.

Kao i u slučaju dva prethodna izdanja ove priredbe, 2013. i 2015. godine, portal Obris.org će 2017. godine ponovo biti medijski partner ovog u nas jedinstvenog događanja.

Izložbu ASDA od njenog prvog izdanja 2011. godine karakterizira dobra posjećenost, te karakter prave međunarodne sajamske priredbe. O tome svjedoče i podaci iz 2013. godine, koji govore o preko 100 izlagača iz 19 država (od čega njih 90 posto iz Europe), ali i o posjeti ukupno 25 službenih stranih delegacija. Te se godine procjenjivalo oko 3.500 posjetitelja iz ukupno 38 zemalja – što je doprinijelo i kasnijem sklapanju izvoznih poslova za hrvatske tvrtke, ali i lakšem pristupanju na međunarodno tržište za MORH i obrambene resore susjednih nam zemalja. Usprkos krizi, podaci za 3. izdanje sajma ASDA, održano od 22. do 24. travnja 2015. godine, spominjali su skroman rast ove priredbe – iz ukupno 22 države sudjelovalo je oko 120 izlagača (gotovo 80 posto od njih iz Europe), a priredbu je posjetilo i 28 zasebnih nacionalnih delegacija, te ukupno više od 3.870 međunarodnih stručnih posjetitelja iz 54 države.

Za nadati se kako će 2017. godina po pitanju posjećenosti biti još nešto bolja od prethodnih, budući je hrvatska privreda kao jedna od zadnjih u regiji ipak uspjela izaći iz gospodarske krize koja nas je ograničavala posljednjih godina. Time bi se u doba ponovnog rasta obrambenih proračuna i podaci o ukupnoj posjećenosti ovoga sajma mogli primaknuti do sada rekordnima. Vodeći ljudi naše domaće obrambene industrije već se naveliko pripremaju za brojne pozvane delegacije, a najavljuju i predstavljanje nekih noviteta iz svoje ponude.

———————

———————

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.