Načelnik J6 US EUCOM u OS RH o cyber obrani

 

Načelnik J-6 Zapovjedništva američkih snaga za Europu (US EUCOM), general-bojnik John H. Phillips, posjetio je u petak 23. veljače Oružane snage Republike Hrvatske, što je u srijedu (28. veljače) objavljeno na web stranici Oružanih snaga RH.

Generali Phillips i Tolić o cyber obrani (Photo: MORH/F.Klein)

Domaćin ovog posjeta bio je načelnik Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave Glavnog stožera Oružanih snaga RH, brigadni general Ante Tolić. Tijekom razgovora naglasak je stavljen na daljnji razvoj suradnje sa SAD-om, strateškim partnerom Republike Hrvatske na području obrane, u podizanju razine sposobnosti obrane kibernetičkog prostora kroz provedbu zajedničkih seminara, tečajeva i vježbi te na povećanju interoperabilnosti komunikacijsko-informacijskih sustava.

U sklopu posjeta, general-bojnik Phillips obišao je Zapovjedništvo za kibernetički prostor, gdje mu je prezentirana misija te ključne aktivnosti u postrojbi. Tom prilikom američki general obišao je i Poligon za provedbu tečajeva i vježbi u kibernetičkom prostoru, Središte za nadzor kibernetičkog prostora te Satniju razmjestivog komunikacijskog modula koja je sastavni dio NATO KIS grupe, objavile su OS RH.

Inače sektor J-6 u okviru Američkih snaga za Europu nadležan je za kibernetičku sigurnost i cyber ratovanje, kako samih američkih snaga tako i saveznika.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.