MORH prima novih 550 vojnika

 

Ministarstvo obrane RH objavilo je 12. kolovoza javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od 4 godine ukupno se prima 550 kandidata ili kandidatkinja, a početak službe planiran je za 04. listopada ove godine.

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u OS RH propisane Zakonom o službi u OS RH, te posebne uvjete: (1) srednja stručna sprema (ili viša od propisane), (2) najviše navršenih 27 godina života do kraja 2016. godine, i (3) odsluženi vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja. Kandidate koji ne ispunjavaju uvjete na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda, kao i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu isljučivat će posebno povjerenstvo zaduženo za izbor kandidata. Kandidati će biti raspoređeni po rodovima i službama sukladno potrebama službe i stručnoj spremi. U skladu s potrebama službe s kandidatima/kinjama koji budu primljeni u djelatnu službu po isteku prvoga ugovora može se sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet godina, i treći ugovor do šest godina.

Foto: Goran ZorjaOvaj je prijam novih vojnika/mornara uplaniran ovogodišnjim Planom prijma osoblja, prema kojem se tijekom 2016. godine planira primiti u djelatnu vojnu službu ukupno 800 vojnika. Pritom je prijam manjeg broja ljudi, njih 250, uplaniran za 2. tromjesečje, dok je veći broj, ovih upravo traženih 550, planiran za posljednje, 4. tromjesečje. Javni natječaj za prijam 250 vojnika objavljen je 13. travnja ove godine, dok je natječaj za prijam novih 550 vojnika objavljen 12. kolovoza, i još uvijek je u tijeku. Rok za prijave je 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.