KROKO izlaže na „Shot Showu“ u Las Vegasu

 

Danas se u Las Vegasu zatvara „Shot Show“, najveći američki sajam za profesionalce u sportskom streljaštvu, lovu i „outdoor“ industriji. Priredba „Shot Show 2020“ („The Shooting, Hunting, Outdoor Trade Show“) počela je u utorak, 21. siječnja, u lasvegaškom Sand Expo Centru, i s više od 2.400 izlagača ponešto je veća od dosadašnjih „Shot Show-ova“. Zato nije mala stvar kada se u tom moru proizvođača pojavi i hrvatska tvrtka – zagrebački KROKO – kojem ovo nije ni prvi, a zasigurno ni zadnji put da izlaže na ovom američkom sajmu.

KROKO je u zadnjih godinu dana plasirao svoje proizvode u ekskluzivne prodavaonice vojne opreme širom SAD-a, ali je glavni naglasak za ovogodišnji „Shot Show“ stavio na svoju „outdoor“ opremu. Prije svega na modularne naprtnjače, kojima je osnovna prednost mogućnost korištenja jednog proizvoda za različite namjene u sklopu različitih sistema. Modularnost omogućuje zamjenu dijelova ili stavljanje dodataka na niz proizvoda – od naprtnjača do prsluka. Drugog dana „Shot Showa“, u srijedu 22. siječnja, Tim KROKO je u suradnji s američkim partnerom Kryptekom održao ekskluzivnu prezentaciju svoje R.I.D.E. serije naprtnjača. U materijalima za „Shot Show 2020“, KROKO je izdvojio taktički ruksak M-1045, zapremnine 45 litara, kao lagan za korištenje, udoban za nošenje i s jednostavnim pristupom svom njegovom sadržaju.

Suradnja hrvatske tvrtke KROKO i Krypteka, poznatog američkog proizvođača vojne i lovačke opreme, započela je sredinom 2018. godine. Kryptekovi maskirni uzorci „Highlander“, „Typhon“ i „Radi“ našli su se na Krokovoj kolekciji naprtnjača s anatomski oblikovanom leđnicom i dodatnim sustavom za prijenos težine s ramena na područje kukova, te su odnedavno dostupne i na američkom tržištu.

Za KROKO je ovo drugi put da izlaže na „Shot Showu“, ali prvi puta da izlaže tijekom cijelog trajanja sajma. Prvi puta su izlagali 2019. godine, i to u sklopu „Pop-Up Preview“, gdje su, među ostalim, promovirali modele ruksaka M-1020, M-1050, M-1060 i zaštitni prsluk M-4029. S obzirom na tadašnji odličan odaziv, nije ni čudo da se ove godine KROKO odlučio na punu prisutnost na sajmu „Shot Show“, koju prati i plasman proizvoda u američkim trgovinama specijalizirane opreme.

Za razliku od tvrtke KROKO, koja se odlučila izlagati na „Shot Showu“ samostalno i pod svojim imenom, karlovački HS Produkt predstavlja se kroz svog američkog partnera Springfield Armory, koji je na ovogodišnjem sajmu predstavio 4 modela pištolja kalibra 9mm iz serije XD-M Elite.

Ovogodišnji „Shot Show“ je 42. po redu, i 10. za redom koji se održava u Las Vegasu. Organizatori procjenjuju da je na sajmu bilo prisutno više od 60.000 sudionika iz namjenske industrije iz SAD-a i drugih zemalja, te očekuju da će sajam najavljen za 2021. godinu biti rekordan, s gotovo milijun kvadrata izložbenog prostora i oko 3.000 izlagača. No treba napomenuti da „Shot Show“, koji se od 2010. održava u Las Vegasu, nije općenito najveći događaj u ovom središtu kockarske industrije – štoviše, rangiran je negdje između 6. i 8. najveće godišnje priredbe u tome gradu. Prošlogodišnji „Shot Show“ donio je Las Vegasu zaradu od 90 milijuna USD.

*Photo: Marjan Radović/Kroko

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.