“Krila Oluje” – najprecizniji nastup u Slovačkoj

 

Kako je u večernjim satima nedjelje, 27. kolovoza 2017. godine, priopćeno iz Ministarstva obrane RH, ovoga je vikenda akrobatska skupina “Krila Oluje” nastupila u Slovačkoj, te je opet osvojila i međunarodnu nagradu za prikazan letački program (“The trophy of the Flight Director”). Kako je priopćeno:

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) ‘Krila Oluje’ koja djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze, u vojarni ‘Pukovnik Mirko Vukušić’ u Zemuniku, osvojila je vrijedno priznanje, nagradu za najprecizniji nastup na međunarodnom aeromitingu u Slovačkoj Republici“.

Priznanjem za najprecizniji nastup (“The prize for most precisely performed display”), koje je dodijelio Ivan Chvojka, iskusni pilot te upravitelj letenja na priredbi “Slovak Interanational Air Fest 2017”, hrvatski letači zaključili su svoj dvodnevni nastup u letačkom dijelu programa priredbe SIAF 2017, u Zrakoplovnoj bazi Sliač smještenoj u centralnoj Slovačkoj, oko 160 km istočno od Bratislave. Kao i u dosadašnjih nekoliko nastupa, “Krila Oluje” na SIAF-u su nastupila u formaciji od 5 aviona Pilatus PC-9.

Ovogodišnji nastup na SIAF-u – drugi u Slovačkoj

Inače, ovo je bilo ukupno 47. međunarodno pojavljivanje “Krila Oluje”, odnosno njihovo ukupno drugo gostovanje u Slovačkoj – budući su “Krila Oluje” i 2009. godine nastupali u Zrakoplovnoj bazi Piešťany, na oko 75 km sjeveroistočno od Bratislave. Ukupno gledano, hrvatska akrobatska skupina svojim je atraktivnim letačkim programom do sada oduševljavala gledatelje u ukupno 15 različitih država svijeta, od toga je posebno zapažen bio prošlogodišnji nastup u Velikoj Britaniji, kada su “Krila Oluje” osvojila i posebnu nagradu – spomen-sablju Kralja Husseina („King Hussein Memorial Sword“) za „Sveukupno najbolji letački nastup“ („Best Overall Flying Demonstration“).

Povratak “Krila Oluje” predviđen je za ponedjeljak prije podne, a prije dolaska u 93. ZB u Zemuniku, negdje oko 10:30,  “Krila” će tradicionalnim preletom pozdraviti Zadar i Zadrane.

————————–

————————–

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.