CIAV 2015 u Varaždinu – pogled na početak

 

Dok traje letački program zrakoplovne priredbe CIAV 2015 u Varaždinu (u vrijeme pisanja ovog kratkog teksta baš je svoje majstorije na oko 2 kilometra od tla izvodio JAS 39 Gripen Mađarskog ratnog zrakoplovstva), koristimo priliku i donosimo nekoliko fotografija sa samoga početka današnjeg događanja.

Kao prvo, za svoj program ondje su spremne ukupno dvije akrobatske skupine – hrvatska Krila Oluje i latvijski Baltic Bees. Pri tome, obje su skupine početak priredbe dočekale parkirane jedna nasuprot drugoj, na prilazima glavnoj pisti zračne luke Varaždin.

Posebnu je pažnju gostiju privukao i Soko G-2 Galeb, jedan od ponosa zrakoplovne industrije bivše Jugoslavije, kojeg se također moglo razgledati danas u Varaždinu. Riječ je o jednomotornome zrakoplovu dvosjedu, koji nosi čast da je bio i prvi serijski proizvođen mlazni zrakoplov na prostoru bivše države.

 

Uz vojne letjelice, na pistama se u Varaždinu moglo vidjeti i niz atraktivnih aviona generalne i poslovne avijacije. Iako oni nisu plijenili pažnju jednako kao razne vojne letjelice, ipak je upravo to osnova svakog šireg zrakoplovstva i mnogima prva te jedina šansa da polete u Hrvatskoj.

 

 

Zahvaljujući pravodobnim najavama i kvalitetnome programu, CIAV 2015 okupio je zavidnu publiku. Ujedno, u Varaždinu se okupio i veći broj entuzijasta te profesionalaca zrakoplovne fotografije – tzv. aircraft spottera. Svi su oni krenuli uživati u prvome danu priredbe za koju se već sada može reći da je uspješna.


 

 

 

 

 

Za kraj, donosimo još i nekoliko fotografija iz samog letnog programa, koji je tijekom danas popodneva u punome jeku na nebu istočno od Varaždina.

JAS 39 Gripen nad Varaždinom

JAS 39 Gripen nad Varaždinom

Krila Oluje slave svoj 10. rođendan upravo na priredbi CIAV 2015

Krila Oluje slave svoj 10. rođendan upravo na priredbi CIAV 2015

 

 

Krila Oluje na povratku s izvođenja svog akrobatskog programa

 

 —————————————

* Fotografije ustupila Ljiljana Medved, autorica koji je na licu mjesta, na priredbi CIAV 2015 u Varaždinu


Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.