Druga pilot obuka u Središtu za razvoj vođa

 

Danas je u novoustrojenom Središtu za razvoj vođa „Marko Babić“ Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ HKoV-a započela provedba druge pilot obuke za razvoj vođa. U odnosu na prvu takvu obuku, provedenu u jesen 2019. godine, druga pilot-obuka značajno je unaprijeđena u pogledu Programa obuke i sadržaja obučnih aktivnosti koji su prilagođeni potrebama razvoja budućih vođa. Selekcija povih polaznika provedena je od 31. svibnja do 5. lipnja 2020. godine, te je između 110 prijavljenih kandidata izabrano njih ukupno 60, koji su potom pozvani na obuku. Pored dočasnika, u 2. naraštaju polaznika obuci je pristupilo i troje časnika te jedna časnica.

Obuka traje ukupno 6 tjedana, odnosno do 7. kolovoza 2020. godine, a kulminacija će biti 4. i 5. kolovoza provedbom završne pješačke hodnje od vojarne „Josip Jović“ na Udbini do Knina, u dužini od 90 kilometara, čime će se ujedno obilježiti i 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Naravno, sve to ako se u međuvremenu zbog drastično pogoršane pandemijske situacije ne uvedu kakve rigoroznije epidemiološke mjere.

Ukupno su planirane dvije pilot obuke, tijekom kojih će se napraviti potrebna kalibriranja obuke, kao i analize ispunjenih očekivanja te postavljenih ciljeva. Prema prvotnome planu, druga ovakva pilot obuka bila je planirana za proljeće ove godine, no epidemija bolesti  COVID-19 bitno je promijenila planove, i tu obuku pomaknula na sam početak ljeta. Nakon provedbe ove dvije pilot obuke, te provedenih analiza, plan je da se pojača broj provedenih obuka u Središtu za razvoj vođa u Udbini. Tako bi se na godišnjoj razini trebala početi provoditi 3 tečaja za razvoj vođa, te po 2 tečaja obuke instruktora.

*Photo: MORH/OS RH

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.