ASDA 2019 najveća do sada

 

Američko poduzeće TNT Productions LLC danas popodne izašlo je u javnost s podacima o ishodu ovogodišnje vojne izložbe i sajma ASDA u Splitu. Ukupno peto po redu izdanje ove sajamske priredbe opet je bilo održano u prostorima nedovršenog kompleksa Spaladium arena, te je sada i službeno proglašeno iznimno uspješnim. Za očekivati je da će se ovakvi rezultati i nastaviti, s obzirom da je tijekom sajma potpisan i ugovor o održavanju daljnjih pet ovakvih sajmova, kao i do sada u dvogodišnjem ritmu, dakle sve do 2029. godine.

Pretpostavke o uspješnosti ASDA 2019 potvrdili su i podaci koje su danas objavili njegovi američki organizatori. Tako se navodi da je od 10. do 12. travnja ove godine u Spaladium areni svoje proizvode i usluge predstavljalo 185 izlagača iz ukupno 26 država. Već na licu mjesta jasno se vidjelo da je izložbeni prostor bio temeljito popunjen – izlagači su zauzeli čitav prostor glavne dvorane, uključivo i dio pristupnih hodnika, dok je tradicionalni restoran završio smanjen te izmješten iz glavnih izlagačkih prostora. Zato i ne čude navodi organizatora kako je ukupan iskorišteni izložbeni prostor ove godine bio 30 posto veći nego 2017. godine.

Strane delegacije, ministri obrana, načelnici stožera, veleposlanici …

Što se stručnih posjetitelja tiče, sadržaje na ASDA 2019 posjetilo je ukupno 145 službenih delegata iz 34 države. Tu specijaliziranu publiku kvalitetno su ugostili iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, koje je tom prilikom bilo domaćinom i za ukupno 8 stranih ministara obrane, te još 7 načelnika pojedinih nacionalnih Glavnih stožera iz prijateljskih i partnerskih država. Nije sporno da ovakvi posjetioci donose posebnu kvalitetu ovom već tradicionalnom vojnom sajamskom događanju u Splitu. Što se ostalih posjetitelja tiče, njih su iz američke TNT Productions službeno zabilježili 5.259, iz ukupno 46 država. Od njihovih ulaznica bilo je prikupljeno 20.100 kuna, koje su u skladu s prethodnim najavama bile donirane za MORH-ovu Zakladu vojne solidarnosti.

Pri svemu tome napomenimo za kraj i da je portal Obris.org, uz Hrvatski vojnik, već po četvrti uzastopni put bio medijskim partnerom priredbe ASDA – kao jedini nedržavni medij iz Hrvatske.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.