Ante Gotovina – savjetnik ministra obrane

 

Danas, 17. studenog 2016. godine, a povodom 4. sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se prigodno održava dislocirano – u Vukovaru – uz sve očekivane radne vijesti, do javnosti je došla i jedna neočekivana. Naime, iza 16 sati se na svom Facebook profilu oglasio aktualni ministar obrane Damir Krstičević, objavivši zvučno pojačanje svog savjetničkog kadra u Ministarstvu obrane. Spomenutu objavu prenosimo u cijelosti…

Velika mi je čast i zadovoljstvo, dragi prijatelji, podijeliti sa vama da je na današnjoj sjednici Vlada Republike Hrvatske u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao rješenje kojim generala Antu Gotovinu imenuje posebnim savjetnikom ministra obrane RH. Iznimno mi je drago što je moj veliki prijatelj i naš heroj pristao na moj prijedlog i spomenuti angažman te sam uvjeren da će General svojim znanjima i sposobnostima značajno doprinijeti nacionalnoj sigurnosti i razvoju Oružanih snaga. Želja mi je nastaviti poticati angažiranje bivših profesionalnih vojnika i časnika koji su pomogli u stvaranju naše Domovine te zasigurno mogu značajno doprinijeti i održavanju nacionalne sigurnosti!
Dobro nam došli Generale!

Umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina, osoba koja je od svog trijumfalnog povratka u Hrvatsku 16. studenog 2012. godine dugo izbjegavala političko svrstavanje i aktivne uloge u državnoj upravi, ovim je potezom napravio krupnu načelnu promjenu. Uz dosadašnje članstvo u Vijeću za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović (pretežito ceremonijalnome tijelu relativno male vidljivosti i faktičnoga utjecaja) – nova bi pozicija u okviru MORH-a generalu Gotovini mogla pružiti priliku nastavka ozbiljne aktivnosti na stručnome području u kojem se nedvojbeno dokazao. Inače, pri svom savjetničkom djelovanju će general Gotovina kao “posebni savjetnik ministra obrane RH” vjerojatno surađivati i s nedavno umirovljenim general-pukovnikom Dragutinom Repincom, kojeg je krajem listopada ministar Krstičević imenovao “svojim posebnim savjetnikom za obranu“.

Uz to, na zatvorenom dijelu današnje 4. sjednice Vlade RH je dužnosti zamjenika ministra obrane razriješen Tomislav Ivić, da bi on odmah potom bio i imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane. Time je popunjeno jedno od navodna dva takva mjesta za koja se u medijima nagađalo da bi trebao imati budući ustroj vrha MORH-a.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.