Slovenska vojska prodaje nepotrebnu opremu

 

Prvih dana čekalo se u redu

Prvih dana čekalo se u redu

Prelaskom na profesionalnu vojsku, u skladištima Slovenske vojske ostalo je dosta opreme – prije svega dijelova vojnih uniformi, koji se više ne upotrebljavaju. Kako bi se riješili viškova, ali i zaradili pokoji euro, susjedi Slovenci dosjetili su se nimalo originalne, ali ipak korisne ideje – nepotrebnu opremu prodat će po povoljnim cijenama.

Po uzoru na slične prodavaonice islužene vojne robe u regiji, o kojima smo već pisali na portalu Obris.org, na ulazu u Vojarnu Edvarda Peperka u Ljubljani otvorena je namjenska trgovina. U njoj se svakog utorka i četvrtka između 9 i 13 sati prodaje višak opreme Slovenske vojske svim zainteresiranim kupcima. Prvi radni dan ovog vojnog „second hand shopa“ obilježile su gužve, ali i razočarenje kupaca zbog relativno uskog izbora robe.

U petak, 25. srpnja, na web-stranicama Slovenske vojske objavljen je i cjenik, te pregled broja komada pojedine opreme u prodaji. Tako saznajemo da se ondje zimske vojne čarape i remen za hlače od uniforme mogu kupiti za 2,20 eura, puloveri i vjetrovke koštaju 11 eura, dok su maskirne kratke hlače tu definitivno među najskupljim artiklima, sa cijenom od 13,20 eura. Budući se pojedini dijelovi opreme ponuđene na prodaju broje u tisućama komada, Slovenska vojska namjerava ovaj dućan držati otvorenim sve dok se ne proda i posljednju stvar.

———————————

———————————

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.