Prevrnuo se “Pancir” Vojske Srbije

 

Kako je danas javnosti priopćilo Ministarstvo obrane susjedne Republike Srbije, jutros oko 7 i 30 sati došlo je do prometne nezgode na obilaznici oko Beograda, u smjeru ka Ostružnici, prije odvojka za Obrenovac. Kako je navedeno iz Ministarstva obrane Srbije ,”došlo je do prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo borbeno vozilo Vojske Srbije upućeno na izvršenje redovne zadaće“. No, u materijalima RTS-a vidi se kako je riječ o prevrtanju vozila iz sastava ruskog kombiniranog protuzračnog sustava 96K6 Pancir-S1, odmah iza Ostružničkog mosta, u smjeru Niša.

Konkretno, prevrnuo se vojni kamion ruske proizvodnje, Kamaz-6560 8×8 (Камский Автомобильный Завод – КАМАЗ), koji je bio dio kolone Vojske Srbije na putu prema poligonu “Pasuljanske livade”. Prevrnuti kamion nosio je oružni dio sustava (72V6), a od tri bojne rakete na licu mjesta jedna je navodno ispala s vozila. Riječ je o dijelu jedne bitnice sustava Pancir-S1 (sastavljene od 6 vozila s oružnim sustavima, logističkih vozila, te stanice za kontrolu tehničkog stanja sustava), koju je Vojska Srbije dobila tijekom lanjske veljače i ožujka.

Zbog nezgode je na nekoliko sati bio potpuno obustavljen promet na tamošnjem Ostružničkom mostu, što je stvorilo kolone u oba smjera i na prilaznim prometnicama. Nakon toga su dovezene i dvije dizalice velike nosivosti, koje su uspravile vozilo i vratile raketu na njen nosač, a obavljeni su i stručni izvidi poprišta nezgode.

Dok je Ministarstvo obrane Srbije spominjalo lakše ozljede jednog pripadnika Vojske Srbije, tamošnji mediji govore o ukupno tri ozlijeđene osobe – o vozaču kamiona i još dva vojnika.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.