Pad medicinskog leta u Beogradu

 

Izvor: Blic.rsKako stvari stoje, jučer u kasnim večernjim satima u Beogradu je došlo do tragične nesreće. Tijekom operacije medicinskog prijevoza, u širem području beogradske zračne luke Surčin pao je vojni helikopter Mi-17 službene oznake HT 48. Neslužbeno se saznaje kako su tom prilikom u helikopteru bila dva pilota, dva tehničara, dvoje medicinskih stručnjaka, te bolesno dijete. Nažalost, izgleda da nitko od njih nije preživio pad. Vojna policija zatvorila je mjesto nesreće, a u tijeku je uviđaj ove najteže nesreće u Vojsci Srbije od 1996. do danas. Na mjestu pada trenutno se nalazi zamjenik višeg državnog odvjetnika, a medijima nije dozvoljen pristup.

Dok se još čeka službena konferencija za tisak Ministarstva obrane Srbije (zakazana za danas u 13 sati), već sada se može reći kako je bila riječ o prijevozu teško bolesnog, pet dana starog novorođenčeta s teškim respiratornim problemima. Prijevoz tog dijeteta je krenuo iz Novog Pazara, preko Raške, a planiralo se ići putem Kraljeva do Kragujevca. No, zbog odrona na cesti medicinsko je vozilo završilo zaglavljeno u kanjonu Ibra, na oko 40 kilometara sjeverno od Raške i oko 15 kilometara južno od Kraljeva, nedaleko lokaliteta Pivnica kod Bogutovca. Dok je od 18 sati trajalo raščišćavanje prometnice (u čemu je na kraju sudjelovala i tehnika inženjerije Vojske Srbije, koja je prvi dio puta probila tek oko 23 sata), u medicinskom je vozilu počelo nestajati kisika – što je oko 19.30 potaklo hitnu akciju zrakoplovnog spašavanja. Po dijete je oko 20:15 bio poslan vojni let, koji je iza 21:00 dijete i njegove liječnike ukrcao u vojarni „Stefan Nemanja“ u Raškoj, do kuda se izgleda uspjelo vratiti medicinsko vozilo.

Put prema mjestu pada Mi-17

Put prema mjestu pada Mi-17

Nesretni vojni helikopter Mi-17 jučer je oko 22 sata doletio do Beograda, gdje je prije pada navodno imao i dva neuspješna prilaza na slijetanje, a sve pri izrazito nepovoljnim meteorološkim uvjetima. Kako je letjelica duže vrijeme kružila u magli, nagađa se i da je helikopter možda ostao bez goriva u zraku. Lokacija pada je navodno unutar kruga od 1 kilometar od same piste zračne luke „Nikola Tesla“ u Surčinu, a u trenutku prilaska nesretnog helikoptera na prostor zračne luke ondje je vertikalna vidljivost bila tek između 20 i 70 metara. Upravo zbog takvih okolnosti u to je vrijeme prema Temišvaru bio preusmjeren i niz redovitih civilnih letova (iz Züricha, Bruxellesa i Milana). Nadležna kontrola leta je s vojnim helikopterom HT-48 na misiji medicinskog prijevoza konačno izgubila vezu jučer oko 22 sata i 31 minute, da bi u 22:34 helikopter navodno i nestao s radara. Zbog loših vremenskih uvjeta olupina helikoptera pronađena je tek danas oko 2 sata (iza ponoći), dok je službeni uviđaj započeo oko 6:30 ujutro.   

Poginuli pilot Omer Mehić

Poginuli pilot Omer Mehić

Iz specijaliziranih medija u Republici Srbiji saznaje se da je posada palog helikoptera bila izuzetno iskusna – prošle su godine upravo oni sudjelovali u spašavanju tijekom zimskih nepogoda, o čemu smo pisali i na portalu Obris.org. Navodi se da je za ministra Bratislava Gašića riječ bila o „najboljim pilotima koje Vojska Srbije ima“ , iz sastava 890. mješovite helikopterske eskadrile 204. zrakoplovne brigade Vojske Srbije. U palom helikopteru, proizvedenom 1991. godine (navodno najnoviji helikopter u službi Vojske Srbije), bili su piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan Đukalić, zrakoplovni tehničari zastavnici Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, te Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović, kao prateći medicinari još iz Novog Pazara. Napomenimo da je Mehić tijekom službe u različitim akcijama spasio više od tisuću ljudi, a 2008 je preživio i pad helikoptera Gazela M-8, dok je Miladinović učestvovao u spašavanja žrtava prošlogodišnjih poplava u Obrenovcu.

Saznajemo da je Republika Srbija do jučer imala ukupno dva helikoptera tipa Mi-17 (Mi-8MT). Oni su bili proizvedeni 1989. i 1991. godine, a 2006. su primljeni u vojnu službu iz MUP-a Srbije. Nakon 2010. provedenog remonta, planiralo se da će letni resursi ovih letjelica trajati sve do 2017. godine. Napomenimo da se tu radilo o „najboljem zrakoplovu kojeg Vojska Srbije ima, bio je opremljen sa svim uređajima za misije traganja i spašavanja, noćno letenje i letenje u posebnim uvjetima“, kako je rekao Gašić, ministar obrane RS.

Dok su Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić, ministri unutarnjih poslova te obrane Srbije, osobno obišli mjesto nesreće, ovim je povodom čitava Vlada Republike Srbije danas u 11 sati održala izvanrednu sjednicu. Na njoj je premijer Aleksandar Vučić potvrdio identitet poginulih, a sutrašnji je dan, 15. ožujka, proglašen nacionalnim danom žalosti.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.