Zapovjednik ZzP-a OS RH u posjetu Sloveniji

 

Delegacija OS RH na čelu sa zapovjednikom Zapovjedništva za potporu, general bojnikom Dragom Matanovićem, boravila je u utorak i srijedu (24. i 25. studenog) u posjetu Logističkoj brigadi Slovenske vojske. Zapovjednik Logističke brigade SV brigadir Milan Žurman izjavio je da je posjet realiziran temeljem bilateralnog sporazuma o suradnji između hrvatskog i slovenskog Ministarstva obrane.

„Osnovna svrha posjeta je utvrđivanje i odobrenje plana međusobne suradnje za sljedeću godinu na području održavanja, zdravstvene skrbi i obuke, te predstavljanje ciljeva, organizacije i zadaća Logističke brigade i svih njenih podređenih postrojbi. To je razlog zbog čega smo posjetili sve podređene jedinice, zapovjedništva i vojnike“,

rekao je prilikom posjeta brigadir Žurman, a priopćila Slovenska vojska.

Razgledavanje Inženjeringa

Razgledavanje Inženjeringa

Tijekom dvodnevnog posjeta za delegaciju Zapovjedništva za potporu OS RH organizirana je prezentacija rada Logističke brigade, obilazak streljane u sportskoj dvorani Vojarne Petra Petriča, kao i razgled vojne muzejske zbirke Logističke brigade. Potom je slijedio obilazak Vojne zdravstvene jedinice (Štula, u Ljubljani), te zapovjedništva 157. logističke pukovnije i Inženjeringa, smještenih u vojarnama slovenske Teritorijalne obrane i kompleksu „Edvarda Peperka“. Hrvatska je delegacija obišla i Veterinarsku jedinicu u mjesto Primoži, te radionicu za održavanje SIMES u Borovnici. Konačno, u Vojarni Vincenca Repnika održano je i predstavljanje te taktičko-tehnički zbor 670. logističke pukovnije, što je ujedno označilo kraj službenog dijela posjeta delegacije ZzP-a OS RH kolegama u Slovenskoj vojsci.

Za potrebe obilaska svih ovih lokacija angažirana je bila 15. pukovnija vojnog zrakoplovstva Slovenske vojske.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.