Vlada o Obalnoj straži i Agenciji Alan

 

Iako je jučerašnja 89. sjednica Vlade protekla uglavnom u znaku nekih gospodarsko-financijskih odluka, kroz dnevni red ipak se provukla i pokoja, uglavnom rubno obrambena točka. Najzanimljivija tema ostavljena je za zatvoreni dio sjednice, a tiče se izmjene Odluke o donošenju ustroja Obalne straže RH. No, kako se to lijepo kaže u priopćenjima sa zatvorenog dijela, „točka je klasificirana stupnjem tajnosti ‘tajno’, stoga je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti“. Točka, međutim, niti je objavljena u cijelosti, a niti djelomično.

Od ostalih tema, Vlada je usvojila izmjenu Odluke o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za zaštitu civilnog zračnog prometa, u dijelu koji se tiče predstavnika HRZ-a u spomenutom povjerenstvu. Do kraja prošle godine ispred HRZ-a članom je bio zapovjednik, general bojnik Miroslav Kovač, a od danas, sukladno Vladinoj odluci, u Nacionalnom povjerenstvu sjedi novi zapovjednik HRZ, brigadni general Mato Mikić.

Krešimir Ćosić, predsjednik Nadzornog odbora, i Ivica Nekić, predsjednik Uprave Agencije Alan

Vlada se i jučer, kao i na svakoj svojoj sjednici, bavila i kadrovskim pitanjima. Tako je skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. predložila izbor Ante Gudelja, Zdravka Janića, Miljenka Radnića i Sandu Šimić Petrinjak za članove Nadzornog odbora. Osim toga je nadzornim odborima, odnosno skupštinama strateških trgovačkih društava predložila imenovanje,  odnosno izbor predsjednika uprava i članova uprava – direktora, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju. Bivšeg zapovjednika HRZ i PZO Vladu Bagarića Vlada RH predložila je za imenovanje direktorom Hrvatske  kontrole zračne plovidbe d.o.o. Mr. sc. Ivica Nekić predložen je za predsjednika Uprave, a Milan Knežević za člana Uprave Agencije Alan d.o.o. Time se nastavlja kontinuitet upravljanja Agencijom, koja posljednjih nekoliko godina bilježi prilično dobre rezultate na zahtjevnom tržištu vojnih roba.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.