U petak – Noć otvorenih vrata u Splitu

 

Svima koji se u petak, 27. siječnja, nađu u Splitu i bližoj i široj okolici, preporučamo da svakako svrate do Zračne luke Split (Resnik), u kojoj će se održati Noć otvorenih vrata HRZ-a i PZO-a. Riječ je o jedinstvenom događaju koji će se upriličiti kao dio manifestacije Noć muzeja, inače 12. po redu, a ovoga puta uz posebnu slavljeničku notu – u znak 25. obljetnice HRZ i PZO, te 50. obljetnice ZL Split.

Statički dio Noći otvorenih vrata u Resniku moći će se razgledati tijekom petka poslije podne, od 13 do 19 sati, dok će letni program kulminirati od 15 sati, prvim ovogodišnjim nastupom akro-grupe „Krila Oluje“. Na prostoru Zračne luke Split bit će izloženi školski avioni Zlin 242L i Pilatus PC-9M, protupožarni Canadair CL-415 i Air Tractor AT-402, helikopteri Bell 206B i Mi-8MTV-1, te borbeni MiG-21. Naći će se tu još i nekoliko uobičajenih manifestacija, poput MORH-ovog info-pulta o karijeri u Oružanim snagama, kao i izbor „naj-osmijeha pilotske kabine“, te dječja radionica na kojoj će pripadnici HRZ-a pomagati posjetiteljima u „pilotiranju“ u simulatoru MiG-a 21. Čim se smrači, negdje oko 17 sati, počet će i dio programa pod nazivom „Doživi noć kao dan“, uz pomoć pilotske opreme za noćno letenje (NVG uređaj).

Noć otvorenih vrata HRZ-a do sada se dva puta održala u 93. ZB Zemunik, a ovo je prvi puta od osamostaljenja Hrvatske da će se ovakva avio-manifestacija održati na području Zračne luke Split. S obzirom da su takva „otvorena vrata“ i Zemunika i Plesa do sada puno puta pokazala kako su građani itekako željni ovakvih događanja, ne treba uopće sumnjati da će i manifestacija u petak privući veliki broj Splićana i stanovnika okolice. Šteta je jedino da se u ovakvo događanje nije na neki način uključila i Hrvatska ratna mornarica.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.