Sutra – Dan otvorenih vrata u vojarnama OS RH

 

Povodom svečanog obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske sutra, u srijedu 27. svibnja, održat će se Dan otvorenih vrata u vojarnama OS RH. Građani će tako od 09.00 do 16.00 sati moći razgledati izloženo naoružanje, borbenu i neborbenu tehniku te opremu postrojbi Oružanih snaga RH u vojarnama: „Domobranska“ u Karlovcu, „Bilogora“ u Bjelovaru, „123. brigade HV “ u Požegi, vojarna 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima, „Kralj Zvonimir“ u Kninu, „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji, „Našice“ u Našicama, „Eugen Kvaternik“ u Gospiću te „Dračice“ u Đakovu.

Raspored koji je danas objavio MORH je sljedeći:

Vinkovci, vojarna 5. gardijske brigade „Slavonski Sokolovi“: posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Ulaz u vojarnu „Slavonski Sokolovi“ u Vinkovcima za posjetitelje je iz ulice Nikole Tordinca.

Đakovo, vojarna „Dračice“: posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu vojnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Ulaz u vojarnu „Dračice“ u  Đakovu za posjetitelje je iz ulice Nikole Tesle.

Našice, vojarna „Našice“: posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu vojnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Ulaz u vojarnu „Našice“ u Našicama za posjetitelje je na glavnom ulazu u vojarnu, Kralja Tomislava 118.

Knin, vojarna „Kralj Zvonimir“: u vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske kopnene vojske.

Gospić, vojarna „Eugen Kvaternik“: u vojarni „Eugen Kvaternik“ u Gospiću posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske kopnene vojske.

Petrinja, vojarna „Pukovnik Predrag Matanović“: u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske kopnene vojske.

Bjelovar, vojarna „Bilogora“: u vojarni „Bilogora“ u Bjelovaru posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske kopnene vojske.

Požega vojarna „123. brigade HV “: u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi posjetitelji će moći razgledati sredstva i vojnu opremu Zapovjedništva za potporu.

Karlovac vojarna „Domobranska“: u vojarni „Domobranska“ u Karlovcu posjetitelji će moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske kopnene vojske.

Nažalost, vrata vojarni otvorena su samo tijekom radnog vremena, pa će građani koji rade, a željeli bi posjetiti neku od vojarni – u tome biti zakinuti.

Primjetno je da na popisu nema najatraktivnije vojarne, koja je do sada uvijek okupila najveći broj zainteresiranih – vojarne Zemunik, u kojoj je smještena eskadrila aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a. No tamo se sutra, doduše samo za novinare, prezentira ovogodišnji letački program novog sastava akrobatske grupe „Krila Oluje“. Nakon prezentacije i odobrenja programa za sezonu 2015., novi članovi grupe dobit će značke i svjedodžbe o završenom osposobljavanju za pilote jedine nacionalne akro-grupe.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.