Slučaj Bradley – novi dan, nova verzija

 

Dok je prošli tjedan bio vrlo buran što se tiče slučaja Bradley, ta je priča ovoga tjedna ušla u privremeno zatišje. No treba podsjetiti kako je završio prošli tjedan – na izjave ministra obrane Marija Banožića u HTV-ovoj emisiji Otvoreno, emitiranoj u srijedu 5. siječnja, dan kasnije (četvrtak, 6. siječnja) priopćenjem je reagirao predsjednik RH Zoran Milanović.

Zahtjev MORH-a za LOA – objavio Ured predsjednika RH

On je u emisiji ‘Otvoreno’ izričito rekao da je Hrvatskoj ponuđena varijanta Bradleya – M2A2 ODS – koja nije tražena. Što naravno nije točno. Baš za njegova ministarskog mandata, MORH je od američke strane zatražio ponudu za borbena vozila Bradley M2A2 ODS varijantu. Potvrđuje to i službeni dopis MORH-a koji dostavljamo u prilogu. Dopis MORH-a poslan je uredu za vojnu suradnju američkog veleposlanstva 8. travnja 2021. godine, potpisao ga je pomoćnik ministra obrane, a u dopisu se jasno potvrđuje interes MORH-a za nabavu vojnog vozila Bradley M2A2 ODS. Ministre, prestanite lagati, prestanite obmanjivati javnost, prestanite sramotiti Hrvatsku i prestanite štetiti Oružanim snagama RH!“,

poručio je Milanović Banožiću, te kao prilog svojoj tvrdnji dodao i spomenuti MORH-ov zahtjev. U priopćenju Ureda predsjednika također se osvrću na video-sastanak hrvatske strane s predstavnicima Pentagona, kojem je trebao prisustvovati i premijer Plenković, ali nije:

Video-konferencija s predstavnicima Pentagona 05.01.2022.

Sazvao ga je ministar obrane Mario Banožić kako bi i predsjednik Vlade Andrej Plenković osobno  na tom sastanku dobio, odnosno od predstavnika SAD-a čuo detaljnije tehničke informacije o borbenim vozilima Bradley. No, Plenković se uopće nije pojavio na online sastanku s predstavnicima SAD-a. Premijer će se pridružiti sastanku ako mu obveze dopuste, rekao je Amerikancima ministar Banožić. Ali, obveze Plenkoviću nisu dopustile da napokon počne raditi svoj posao“.

I zaista, kada se pogleda fotografija koju je objavila Vlada RH, jasno se vidi da je jedno mjesto upražnjeno.

Premijer razjašnjava!

Prozvani premijer Plenković nije mogao baš dugo ignorirati oprečne stavove izrečene na relaciji ministar obrane – predsjednik Republike. On je pred novinare izašao nakon božićnog prijema Srpskog narodnog vijeća, u četvrtak 6. siječnja, i dobro raspoložen opširno odgovarao na novinarska pitanja. Jedno od neizostavnih bilo je i zašto je Hrvatskoj tako teško pristati na američku ponudu vozila Bradley. Plenković je odgovorio kako mu se čini da je izazvan neki preveliki šušur oko procesa koji traje nekoliko godina i koji je projekt Vlade“:

Dakle, prvi kontakti između Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske na ovu temu su krenuli 2017. godine. 2017. godine. I taj proces… jer vidim da u javnosti postoji neka teza, u nekim medijima, kao da mi biramo između Lynx-a, koji je njemački, i Bradleya. Nema te situacije. Dakle, ovo nije ista vrsta procesa kao što je bio odabir višenamjenskih borbenih aviona. Ovdje je direktan dogovor, samo sa američkom Vladom, samo o ponudi Bradleya, uz jedan mehanizam koji oni imaju za svoje partnere – gdje daju i određenu donaciju, kako bi određena vojska ili partnerska zemlja… a to je u ovom slučaju Hrvatska, saveznica, uzela njihovu tehnologiju koja je na raspolaganju… i koja bi, osim što bi ojačala sposobnosti Hrvatske vojske, sukladno onome što nam je bitno za ciljeve koje smo, ako jedna od saveznica dobili u okviru NATO-a do 2026. – a to je ta srednja pješačka brigada o kojoj se govori – imali tehničku sposobnost na toj razini. Taj proces traje dugo, traje detaljno. Bradleyi… mi bi bili jedina zemlja u Europi koja uz američke postrojbe, koje imaju Bradleye na europskom kontinentu, koja bi imala Bradleye. Oni su kvalitetni. Riječ je, u tom vojnom jeziku – ‘platformi’… ‘platforma’ je, možemo reći, okvir – a onda se ‘apgrejda’, odnosno, podiže kvaliteta te platforme kroz godine. U varijanti koja je sada na stolu… je, recimo… u tim inačicama A2 ODS, što znači verzija ‘Operation Desert Storm’, znamo da je ona bila prije 30 godina. Međutim, sa naoružanjem, sa svim onim što čini tu… tu platformu, to vozilo, kvalitetnim i korisnim“.

Začudo, Plenković je u ovom odgovoru praktički stao na stranu predsjednika Milanovića, a ne svog ministra obrane Banožića, te je dodatno pokušao objasniti trenutnu fazu:

Ono što smo mi sada napravili, svo ovo vrijeme, su tri stvari. To je vrlo važno da razumijemo zašto idemo po tom redu. Prvo, jačamo obrambenu suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ja kad gledam ukupne bilateralne odnose sa Amerikom, onda nam je obrambena suradnja možda najrazgranatija od svih drugih resora. Ako bi rekao u čemu smo snažni, onda je upravo to. Primjera je niz. Drugo – jačamo vlastitu vojsku, svoje sposobnosti, i jačamo naš doprinos kao saveznice NATO-a, sa zajedničkim ciljevima do 2026. I, treće – što je izrazito bitno – jačamo i hrvatsko gospodarstvo. Od samog početka, cijeli aranžman je išao za tim… i to, prije sada ulaska novih investitora u Đuru Đaković… Dakle, tvornicu u Slavonskom Brodu koja je prije imala… i ne znam, više od 10.000 zaposlenika, sad ih ima oko 900, plus 200 ugovornih, plus mogućnost daljnjih aktivnosti… gdje želimo da cijeli ovaj posao bude dobar, koristan i kvalitetan kroz nekoliko godina za Đuro Đaković Specijalna vozila. Dakle, moj cilj kao premijera, je ojačati odnose sa Amerikom, osnažiti Hrvatsku kopnenu vojsku, ojačati našu ulogu u okviru NATO-a, i još dati kvalitetnog, novog posla Đuri Đakoviću Specijalnim vozilima“.

Sve ostalo je, smatra premijer Plenković, nebitno:

Sve ovo drugo je teatar… što mi slušamo sada – jel netko za, nije za, netko opstruira ne opstruira. Ovakvi poslovi, koji podrazumijevaju vrlo detaljne analize financijskog aspekta, tehničkog aspekta, rezervnih dijelova, nabave sposobnosti, dolaska, trajanja, obrazovanja i obučavanja svih tehničara koji će na tome raditi – je vrlo kompleksan. I zato smo imali, i sastanke sa Đuro Đakovićem, to ste vidjeli prije nekoliko dana, a tražili smo vrlo detaljna izvješća i Glavnog stožera OS, i Ministarstva obrane. Oni konsolidiraju poziciju. Jučer je održan jedan sastanak koji je vodio ministar Banožić i ja očekujem i pismeno izvješće sa toga sastanka. Vodit će se još konzultacija, i mi ćemo, kada sve to stavimo na papir, donositi svoju odluku, u miru, korisno za Hrvatsku vojsku“.

Plenković je potvrdio da se on osobno angažirao u ovom slučaju tijekom posljednjih mjesec i pol dana, te da za razliku od nedavne odluke o nabavi francuskih borbenih aviona ovo neće biti politička odluka, iako je njegov ministar obrane više puta izrazio žal baš za tim konkretnim postupanjem kao uzorom:

Što je prezentirano u OS RH?

Dakle, kad je riječ o onoj verziji koja se zove A2 ODS, za koju… koliko ja sada shvaćam, a obavio sam dosta konzultacija, jer su u prvotnoj varijanti predstavnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera željeli varijantu A3, pa se nakon nekoliko mjeseci… jer sad ima dosta toga, shvatilo da to nije moguće, da nije realno… su se odlučili za A2. Dakle, taj odabir, da li ćemo imat Bradleye – ovakav ili onakav… neće bit politički odabir mene kao predsjednika Vlade, nego nekoga tko je, recimo, načelnik Glavnog stožera, njegov zamjenik, zapovjednik Kopnene vojske, i cijela struktura koja se s time bavi. Ukoliko oni smatraju da je verzija A2 dobra, korisna , dostatna, upravo onakva – idealna, kakva treba bit za borbeno vozilo pješaštva idućih 10 ili 15 godina, onda je to meni informacija koja je bitna. Postojale su… samo sekundu… Postojale su određene nedoumice, i unutar samoga Glavnoga stožera. Dakle, to je bilo vrlo jasno, da nisu imali isti stav… to je 100 posto jasno… i unutar Ministarstva obrane… I, sada sam pokrenuo ovu, možemo to slobodno reći… jedan proces detaljne verifikacije onoga što možemo dobit, koliko to košta, što je potrebno Hrvatskoj vojsci, a stalno smo govorili… to smo rekli prije nekoliko mjeseci, kad se proračun usvajao, da novac za ovu operaciju nije problem. Dakle, uz ovoliki proračun Ministarstva obrane to nije nikakav problem. Odlučit ćemo onako kako smo planirali,ali sa punom sviješću da imamo ključni element – a to je održivost tog procesa“.

Do sada je u javnosti kolala glasina – koju je podgrijavao i sam ministar obrane – da bi zajedno s modernizacijom jedan primjerak vozila Bradley koštao oko 6,5 milijuna dolara, te da zbog toga Ministarstvo obrane traži od SAD-a točan troškovnik refurbishmenta i modernizacije. Međutim, premijer je prije par dana rekao nešto drugo:

Predsjednik i potpredsjednik Vlade – Andrej Plenković i Boris Milošević (Izvor: Facebook/SNV)

Dakle, kad bi se A2 ‘apgrejdirao’ na A4, onda bi ovi troškovi došli u pitanje. Dakle.. Dakle, u ovom trenutku… to vam govorim… to što vam govorim… u ovom trenutku, nakon što je zahtjev došao od Hrvatske vojske, pa su analizirali, pa su procjenjivali, sada je nekakva zadnja njihova pozicija… a to nije bilo baš tako jasno prije koji tjedan… da im je A2 u redu. To je bit“.

Premijer je tu opovrgnuo i da se razmišlja i o bilo kakvim drugim mogućnostima, poput već puno puta spominjanog vozila Rheinmetall Lynx:

Pa, nismo mi skloni ni Amerikancima, ni drugima. Vodimo proces jačanja odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama u obrambenoj suradnji. Ovo nije projekt odabira. Dakle, vrlo je važno… jer imam dojam da se u javnosti stekao dojam, u nekim barem medijskim napisima, kao da biramo nešto. Ne, ovo je drugačiji proces. Ovo nije proces kao što je bila nabava aviona. Ovo je proces suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama za jednu platformu koja se zove Borbeno vozilo pješaštva, koje ima vrlo kvalitetne sposobnosti, dokazano je… Ovakvih istih, kakve bi mi trebali nabaviti… a riječ je o 84 vozila… 62 za uporabu, 5 za trening, 17 za rezervne dijelove… ima Amerika, njih 500 i koristi ih. Dakle, nije to nešto što oni ne koriste“.

Što se točno čeka – sljedećeg je dana, u petak 7. siječnja, u Podrutama objasnio i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je ni kriv ni dužan upleten u postupak nabave Bradleya:

I jučer je… i premijer rekao da sada čekamo konsolidirano izvješće koje koordinira ministar obrane gospodin Banožić, zajedno sa Glavnim stožerom Oružanih snaga. I uskoro ćemo imati evaluaciju, zapravo, cijeloga tog projekta. I onda ćemo konačno donijeti odluku“.

Ministar Banožić nastavlja priču

Mira nije bilo ni za vikend. Novi list je u subotu, 8. siječnja, objavio razgovor s ministrom obrane Marijom Banožićem koji je pak iznio neke sasvim nove brojke.

Na temelju pregovora s američkom stranom prema kojima je bilo predviđeno da se od 84 donirana vozila verzija M2A2 ODS njih 14 obnovi i zadrži u postojećoj konfiguraciji, a 62 vozila modernizira na inačicu A3 (58 kom. M2A3 i 4 kom. M3A3), dok bi se preostalih osam vozila koristilo za pričuvne dijelove. U listopadu 2020. godine američka strana obavijestila nas je o nemogućnosti modernizacije vozila na razinu A3 zbog nestašice ključnih komponenti i zaprimili smo preporuku da se opremimo vozilima M2A2 ODS. Nakon toga nastavljeni su pregovori o mogućoj nabavi tih vozila i iz Ministarstva obrane upućen je zahtjev za ponudu vozila razine M2A2 ODS. To nije predstavljalo preuzimanje obveza za kupnju, nego je predstavljalo traženje dodatnih podataka ključnih za daljnje analize prije donošenja odluke. Nakon toga Ministarstvo obrane izradilo je detaljnu analizu koja je pokazala rizike u budućoj održivosti ovoga projekta. To je uobičajena procedura prije donošenja odluke o ulaganju u takve kapitalne projekte. Stoga ne možemo govoriti da je nabava ovoga sustava dovedena u pitanje, nego je u tijeku raščlamba svih bitnih elemenata potrebnih za donošenje odluke“,

rekao je Banožić za Novi list. To je prvi puta da je uopće netko spomenuo i nabavu M3A3, s bitno smanjenim brojem vozila za kanibalizaciju. Kao razlog koji je MORH dobio od američke strane u listopadu 2020, tu se navodi nemogućnost modernizacije vozila na razinu A3 zbog nestašice ključnih komponenti. Prema njihovom obrazloženju, do nestašice komponenti došlo je zbog poremećaja na tržištu i problema u gospodarstvu prouzročenih pandemijom COVID-19“, tvrdi ministar obrane. Glavni stožer i HKoV uvjeravaju ga da borbena vozila M2A2 ODS zadovoljavaju potrebe OS RH, te mu je tim povodom načelnik GS OS RH admiral Robert Hranj dostavio dva vojna savjeta:

U prvom, koji sam dobio prije godinu dana, istaknuta je potreba za nabavom vozila Bradley. Početkom ove godine admiral Hranj mi je uputio novi vojni savjet u kojem predlaže nabavu Bradleyja iz aktualne ponude američke strane, jer smatra da ona, bez obzira na spuštanje razine opremljenosti, i dalje udovoljava našim zahtjevima i potrebama. No, u istom vojnom savjetu admiral Hranj ističe kako prepoznaje da postoje rizici vezani za održavanje vozila i opreme, a zbog njihove starosti i tehnologije koja je u njih ugrađena. Isto tako u tom vojnom savjetu je navedeno ako se ne prihvati ova ponuda koja je po procjeni jedina realno dostupna da je potrebno definirati drugu opciju razvoja sposobnosti kopnene vojske. U demokratskim društvima vrlo je jasno tko donosi odluke za ovakve vrste nabave i tko snosi odgovornost za iste. Zato ćemo vrlo pažljivo, studiozno i isključivo u interesu Republike Hrvatske okončati ovaj proces“.

Banožić je potvrdio da je MORH tražio od SAD da dostave LOA-u, i to do sredine kolovoza, no umjesto toga LOA je stigla, tvrdi ministar obrane, tek krajem studenog, s krajnjim rokom za odgovor 30. siječnja 2022. Ukoliko se prihvati ova američka ponuda, kaže Banožić – Isporuka 62 vozila Hrvatskoj vojsci bila bi sukcesivna, počevši od 2024. godine i zaključno s krajem 2026. godine“. Iako je samo koji dan ranije i sam govorio o Lynxu, za Novi list Banožić tvrdi: Osim borbenih vozila pješaštva Bradley, niti jedna druga opcija do sada se nije razmatrala niti je bilo službenih upita prema proizvođačima“.

Novi radni tjedan ministar obrane započeo je dvodnevnim posjetom Poljskoj, odakle je u ponedjeljak, 10. siječnja, u razgovoru za RTL televiziju poručio kako je odluka o vozilima Bradley još uvijek u pripremi, ali će biti donesena u roku koji su postavile SAD – dakle, do 30. siječnja.

Ostaje nekoliko otvorenih pitanja, intenzivno vršimo razgovore sa našim saveznicima Amerikancima koji su upravo naš najvažniji saveznik, svih ovih godina davali snažnu podršku Hrvatskoj vojsci, siguran sam da će to činiti ne samo kroz borbeno vozilo pješaštva nego i kroz ostale projekte koji su sada aktualni. (…) Temeljem LOA kojeg smo dobili praktički u … koncem 11. mjeseca vi ste imali tek tada detaljno otvorena pitanja što se događa i po pitanju određene dinamike isporuke vozila, ali isto tako koje će točno poslove raditi Đuro Đaković sa ciljem formiranja budućeg centra za održavanje vozila, koja će biti razina ‘refurbishmenta’ za obaviti na tim vozilima, ali isto tako i ona druga pitanja koja se tiču i pričuvnih dijelova i svega onoga što će garantirati da u budućnosti neće doći do nekakvih problema za Hrvatsku vojsku“.

Zna li lijeva što radi desna?

Time je privremeno zatvoren ovaj krug političkih izjava u slučaju Bradley. No, ono što već u startu treba izazvati zabrinutost su očito različite informacije kojima raspolažu predsjednik države, premijer i ministar obrane.

Što je Hrvatska zatražila u travnju 2021.?

Najbolje se to vidi (1) na primjeru broja vozila Bradley – dok Milanović govori o 62 vozila za borbenu uporabu, a 22 za dijelove“, Plenković navodi 62 za uporabu, 5 za trening, 17 za rezervne dijelove“, a Banožić kaže kako se radi o tome da se 14 obnovi i zadrži u postojećoj konfiguraciji (M2A2 ODS), a 62 vozila modernizira na inačicu A3 (58 kom. M2A3 i 4 kom. M3A3), dok bi se preostalih 8 vozila koristilo za pričuvne dijelove“.

Tu je i (2) pitanje verzije vozila za Hrvatsku – Banožić je u početku tvrdio da se od početka Hrvatskoj nudio M2A3, što je potom demantirao sam premijer Plenković (jer su u prvotnoj varijanti predstavnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera željeli varijantu A3, pa se nakon nekoliko mjeseci… shvatilo da to nije moguće, da nije realno… su se odlučili za A2“) i time je vjerojatno u pravu. Naime, prve informacije o hrvatskim nastojanjima da se od SAD-a nabavlja Bradley izašle su u medijima još 2018. godine, kada se jedino i isključivo spominjao M2A2 ODS, o čemu je kasnije u nekoliko navrata govorio i sam tadašnji ministar obrane Damir Krstičević, a o toj verziji govorilo se i na prezentacijama unutar OS RH. No nikada do sada – sve do nedavnog intervjua ministra Banožića Novom listu – nije se javno govorilo o nabavi i varijante M3A3.

Darko Horvat kao ministar gospodarstva u obilasku “Đure Đakovića” (Photo: SB Online/L.S.)

Osim toga, ima dvojbi i (3) o ulozi domaće industrije u ovom obrambenom poslu. Ministar obrane prošloga je tjedna izjavio da tek u 8. mjesecu nastaju prve ozbiljnije komunikacije između BAE Systema i Đure Đakovića – to je još jedan od razloga zašto smo u ovom jesenskom period počeli komunicirati po pitanju Bradley vozila“. To je prilično začuđujuća izjava uzme li se u obzir da su predstavnici tvrtke BAE Systems još 2017. proveli dva tehnička izvida tvrtke Đuro Đaković, nakon čega su obavijestili Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo obrane da je Đuro“ sposoban za radove na modernizaciji Bradleya“. Potom je 2019. tadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdio da se razgovara o zajedničkom američko-hrvatskom projektu, da bi u studenom 2019. Horvatovom pomoćniku Zvonimiru Novaku predstavnici BAE Systemsa uručili pismo namjere o suradnji s Đurom Đakovićem“.

Zanimljivo je i (4) različito viđenja ministra obrane i premijera o cijeni moderniziranih Bradleya – prema Banožiću, 6,5 milijuna USD po komadu bi bila cijena budućeg ulaganja“, i to je iznos koji je nastao kao tema sa brojnih sastanaka koji su se održavali na razini Ministarstva obrane, Glavnog stožera i tvrtke BAE System“, dok premijer Plenković kaže: (…) kad bi se A2 ‘apgrejdirao’ na A4, onda bi ovi troškovi došli u pitanje“. Zanimljivo je i (5) pitanje sagledavanja alternativa za vozila Bradley. Tu je stvar završila izjavom ministra obrane Novom listu da se osim borbenih vozila pješaštva Bradley, niti jedna druga opcija do sada se nije razmatrala niti je bilo službenih upita prema proizvođačima“. No, ta je tvrdnja u suprotnosti s onime što je Banožić rekao koji dan ranije uoči sjednice Vlade: E sada se opet postavlja pitanje koliko imamo zemalja članica EU koje u ovom trenutku koriste Bradley, koliko imamo zemalja NATO članica koje koriste… Tako da, evo, to su sad sve teme o kojima i dalje razgovaramo i tražimo ono što je to u konačnici dobro ne samo u cilju formiranja srednje pješačke brigade, nego i u budućnosti samog resursa unutar HV, ali i ostalih sastava zemalja NATO članica“, pa je i kasnije nastavio govoriti o Lynxu. No tu treba uzeti u obzir da je između te dvije Banožićeve izjave premijer Plenković decidirano razjasnio stvari izjavom kako se tu ne radi o odabiru između vozila Bradley ili Lynx.

Ovakvih diskrepancija ima još i može ih se, djelomično, pripisati i nekakvim gluhim telefonima. Nije tajna ni da je ministar obrane vrlo loš komunikator kojem ne pomaže ni niz suradnika zaduženih za odnose s medijima, kao ni nekolicina savjetnika kojima se okružio. Nije sporno ni da iz čitave priče treba izvući najbolje što se može, kako za OS RH, tako i za hrvatsku državu, No zabrinjava i činjenica da istovremeno dok s jedne strane postupno generira krizu po pitanju Bradleya, Banožić na momente kao da djeluje i potpuno suprotno. Tako je krajem svibnja, nakon VIP-dana na vježbi Immediate Response 21“, u kojoj su s 3 vozila Bradley sudjelovale i američke snage u sklopu svoje vježbe Defender Europe 21“, Banožić na svom Facebook profilu objavio: Na vježbi su bila prikazana i borbena vozila pješaštva Bradley, koja su za nas od iznimne važnosti: To je strateški projekt kojeg ćemo razvijati s našim partnerima Amerikancima“. OK, treba priznati da je to bilo prije približavanja krajnjega roka za donošenje konkretne odluke, i nedavnog preispitivanja“ cijelog projekta.

U svjetlu svega toga ispada teško razumijeti jedan konkretni događaj u jeku aktualne Banožićeve krize sa SAD-om. Naime, sredinom studenog 2021. godine Nacionalna garda Minnesote objavila je na svojoj web-stranici zanimljivu vijest kako je od 25. do 29. listopada 6 pripadnika HKoV-a posjetilo Camp Ripley i tamošnji centar za održavanje pri Regionalnom obučnom institute (Regional Training Institute – Maintenance“) i ondje pohađalo tečaj naprednog održavanja za vozila MRAP i M2/M3 Bradley. Prvi dio detaljne MRAP obuke bio je prilagođen prema hrvatskim zahtjevima i zasnovan na njihovom poznavanju ovih vozila, njihovih operativnih sposobnosti te održavanja“, piše na stranici NGM, te se nastavlja:

Djelatnici Remontnog zavoda OS RH na ubrzanom tečaju održavanja MRAP-a i Bradleya (Photo: NGM/Sgt. Mahsima Alkamooneh)

Nakon obavljanja predviđene obuke na kotačnim vozilima, gosti iz Hrvatske pozabavili su se i vozilima M2/M3 Bradley. Obučna pomagala, kao što su to simulatori vožnje i prevrtanja, učinili su već ionako aktivan obučni tečaj još uzbudljivijim, pružajući sudionicima i dodatni element realnosti. ‘Svi su bili željni naučiti provedbu I. i II. razine održavanja, i stvarno su uživali u zadubljivanju u vozila Bradley, objasnio je nadnarednik Brandon Johnson, glavni instruktor za RTS-M: ‘Tipično, ovo je tečaj koji traje šest tjedana, i mnogo je to stvari za usvojiti u samo pet dana, ali kako su svi vrijedno radili zajedno, Hrvati su brzo usvojili sve što je trebalo’“.

I to sve u trenutku kada hrvatski ministar obrane javno govori o preispitivanju financija i održivosti projekta Bradley za OS RH. Ne samo da se postavlja pitanje Tko je tu lud?“, nego je sasvim opravdano pitati i Ima li uopće pilota u avionu?“.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.