Promjena na čelu Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost

 

Danas, 31. kolovoza 2021. godine, Maja Čavlović odradila je svoj posljednji radni dan na mjestu šefice Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, koji je bila preuzela prije točno 4 godine – 1. rujna 2017. Istodobno, danas su Vlada i Ured predsjednika RH priopćili kako su imenovali novog predstojnika ovog Ureda. U priopćenju Vlade RH navodi se:

„Sukladno članku 10. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, predsjednik Republike i predsjednik Vlade supotpisom su, s 1. rujna 2021., imenovali mr. sc. Valentina Franjića predstojnikom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Gospodin Franjić diplomirani je pravnik i magistar političkih znanosti s dugogodišnjim radnim iskustvom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Između 2011. i 2018. obnašao je dužnost pomoćnika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije“.

Osim ovog imenovanja, premijer Plenković i predsjednik Milanović razriješili su dužnosti Maju Čavlović, kojoj danas ističe mandat predstojnice Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

O novoimenovanom Franjiću ne zna se gotovo ništa osim da je – kako je navedeno u priopćenjima Vlade i Ureda predsjednika – 7 godina bio pomoćnik ravnatelja SOA-e, i to zadužen za protuobavještajno djelovanje. Franjić je zastupao SOA-u u Nacionalnom vijeću za kibernetičku sigurnost, osnovanom u veljači 2017., da bi mu se potom promijenio status (valjda zbog odlaska iz SOA-e) u zamjenika člana Nacionalnog vijeća. U okviru SOA – u kojoj mu navodno radi i sestra te suprugin brat – kotirao je kao tzv. osječki kadar.

Na mjesto predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Franjić sada dolazi iz Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija (OTC).

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.