Preminuo djelatni pripadnik OS RH

 

Kako je u popodnevnim satima kratko priopćilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, danas, u četvrtak 30. rujna 2021. godine, pronađen je smrtno stradali pripadnik Oružanih snaga RH na području Vukovarsko-srijemske županije. Pripadnik Hrvatske vojske RH smrtno je stradao izvan službe. Istraga je u tijeku. Pripadnici postrojbe pokojnika u kontaktu su s obitelji stradaloga, a ministar obrane s djelatnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske izrazili su sućut obitelji i prijateljima preminulog pripadnika Hrvatske kopnene vojske..

Pri tome, hrvatsko Ministarstvo obrane iskoristilo je u priopćenju formulaciju pronađen smrtno stradali pripadnik koju se često koristilo ovoga ljeta, tako da je dio medija i današnju situaciju odmah povezao s mogućim novim slučajem samoubojstva. No, lako bi moglo biti da se ovdje neugodno krenulo brzati sa zaključcima.

Kako neslužbeno doznajemo, danas je bila riječ o iznenadnoj smrti u snu 30-godišnjeg pripadnika Tigrova, koji je noćas odradio posljednju stražu za OS RH. Preminuli vojnik bio je i pripadnikom prvog hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane Prednje prisutnosti u Litvi, koji je krajem studenog 2017. svečano ispraćen u prvi takav angažman OS RH na sjeveru Europe, te se nakon 7 mjeseci uspješnog obavljanja zadaća u Litvi vratio u Hrvatsku krajem lipnja 2018. godine. Nažalost, taj je kontingent već u prvim danima angažmana pogodila tragedija, kada je jednako iznenada u snu preminuo i razvodnik Mario Pavišić Drndo.

 

P.S. Ministarstvo obrane RH je u četvrtak, 30 rujna, oko 21 sat dopunilo svoje dotadašnje formularno priopćenje novim podacima, navodeći još: Nisu pronađeni elementi nasilne smrti. Uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.