Pao ZLIN: poginula oba člana posade

 

Oko 17:30 sati Ministarstvo obrane kratko je u priopćenju potvrdilo najcrnje slutnje:

“Prema najnovijim informacijama, u padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”.

Kako neslužbeno saznajemo, poginuli su instruktor, inače pilot akro-skupine Krila Oluje, i kadet 3. godine.

Ministarstvo obrane detalje ovog tragičnog događaja iznijet će na press-konferenciji u vojarni u Zemuniku s početkom u 19.45 sati.

Tri i pol mjeseca nakon pogibije dvojice pilote u padu helikoptera OH-58D, 93. krilo HRZ-a ponovno je pogodila strašna nesreća.

Predsjednik RH Zoran Milanović na svom je službenom Facebook profilu izrazio sućut obiteljima poginulih, pripadnicima HRZ-a i OS RH:

“Izražavam sućut obiteljima dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su izgubili život u nesreći vojnog školskog aviona Zlin tijekom redovnog obučnog leta. Strašan je to i nenadoknadiv gubitak ne samo za njihove obitelji, nego i za prijatelje i kolege iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i za Oružane snage RH”.

Na Twitteru se oglasio i premijer Andrej Plenković, najavivši pokretanje istrage o današnjoj nesreći:

“Izražavam najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova u mjestu Biljane Donje. MORH i OSRH će formirati stručno povjerenstvo koje će utvrditi sve okolnosti nesreće”.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.