BREAKING NEWS – Kod Zadra pao ZLIN

 

Kako donose hrvatski mediji, danas 7. svibnja 2020. oko 16 sati je u mjestu Biljane Donje kod Benkovca pao avion ZLIN 242L, broj 403, iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Prema pvim neslužbenim vijestima, tom su prilikom poginule dvije osobe – kadet i instruktor.

Kako je neslužbeno potvrđeno iz PU zadarske:

U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16:02 sati zaprimljena dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost“.

Jednako neslužbeno saznaje se i da je ministar obrane Damir Krstičević u društvu načelnika Glavnog stožera OS RH Hranja hitno krenuo u Zadar.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske hitno je izšlo u javnost s kratkim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

U četvrtak, 7. svibnja 2020. godine kod Biljana Donjih oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu. Na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku. Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost“.

Za to su vrijeme i prve slike mjesta nesreće dospjele i na društvene mreže… Iz fotografija se jasno nazire kako je prednji dio aviona potpuno izgorio.

Prvi su na mjesto nesreće došli vatrogasci iz JVP Benkovac. “Ugasili smo požar na avionu. U ispomoć je došlo jedno tehničko vozilo s posadom iz JVP Zadar“, potvrdio je Luka Erstić, vatrogasni zapovjednik.

Avion se srušio stotinjak metara od Doma za starije Ivan Pavao II u kojemu je smjesteno 90 korisnika.

O svemu ćemo izvijestiti detaljnije čim dodatne informacije budu dostupne.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.