Pao OH-58D Kiowa Warrior

 

Danas u 11:45 Ministarstvo obrane izdalo je priopćenje o nesreći helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz sastava HRZ, koje prenosimo u cijelosti:

“U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo izvijestiti javnost o detaljima.”

O nesreći je izvijestila i Policijska uprava šibensko-kninska:

“Danas, 27. siječnja, u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.
Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.”

Ministarstvo obrane sazvalo je konferenciju za novinare u 14:30 sati, u 93. krilu HRZ-a u Zemuniku. Tamo su se već uputili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević , načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Portal Šibenik.in u podne je javio da je u moru pronađeno mrtbvo tijelo, no za sada nema potvrde o tome. I dalje se traga za posadom helikoptera OH-58D.

Uskoro opširnije….

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.