Pad OH-58D: poginuo pilot

 

Ministarstvo obrane RH u 13:50 sati priopćilo je tužnu vijest:

“Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.”

Kako je javio Večernji list, pilot je preminuo nakon pokušaja reanimacije. Na mjesto događaja izašao je i forenzički tim MUP-a.

Kako javlja portal Šibenik.in, na rivi u Zablaću u tijeku je izvlačenje dijelova vojnog helikoptera koji su se od njega odbili pri padu. Čitavo područje pada helikoptera u more je ograđeno kako mu ne bi mogli pristupiti drugi brodovi, a od zablaćkih ribara doznaje se da je dubina na tom području oko 60 metara.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.