“Naša krila” – nova himna HRZ-a

 

Kako se bliži Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, tako se i najavljuju prigodna događanja te obilježavanja ove okrugle, 30. obljetnice. Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” tim je povodom snimila pjesmu i pripadajući spot u zrakoplovnim bazama HRZ-a, kako bi promovirala ne samo HRZ, nego i Oružane snage RH u cjelini.

Za pjesmu pod nazivom “Naša krila” tekst i glazbu napisao je mo. Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a, a aranžman je zaklopio Mario Božić, umjetnički voditelj klape. Spot je snimljen u režiji i produkciji Odjela za multimedijalne sadržaje Hrvatskih vojnih glasila. “Naša krila” nova je himna Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i simboličan je poklon Klape “Sveti Juraj” njihovim kolegama u Ratnom zrakoplovstvu.

“Iznimna nam je čast i radost što smo snimili himnu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i to u godini kada obilježavamo 30 godina ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva radujući se zajedno s njima kupnji  višenamjenskih borbenih aviona Rafale. U ranijem neformalnom razgovoru s čelnim ljudima HRZ-a došli smo do zaključka kako naši piloti zapravo i nemaju svoju službenu himnu kao što to ima Hrvatska kopnena vojska – ‘Mi smo garda Hrvatska’ ili Hrvatska ratna mornarica – ‘Mi smo hrvatski mornari’. 

Iskazali smo našu spremnost pripremiti i snimiti novu pjesmu izvrsnog teksta i melodije u formi vojničke koračnice, sa željom da ona bude simboličan poklon našim pilotima”.

zaključuje sžn Marko Bralić, zapovjednik Klape “Sveti Juraj”.

——————-

——————-

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.