Najava: proslava Dana OS RH i Dana HKoV-a na Jarunu

 

Ministarstvo obrane RH službeno je objavilo raspored događanja povodom obilježavanja Dana OS RH i Dana HKoV-a, koje se već tradicionalno događa na zagrebačkom Jarunu. Ove godine je najveća zanimljivost najava leta nedavno moderniziranih zrakoplova MiG-21, prvi puta nakon povratka s remonta u Ukrajini, kao i javno predstavljanje vozila MRAP, te ovogodišnjih hit-vozila, nimalo novih amfibija.

Kao i dosadašnjih godina, povodom obilježavanja 23. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske te Dana OS RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, u organizaciji Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH u nedjelju, 1. lipnja 2014. godine, održat će se prigodan program na Športsko-rekreativnom centru Jarun u Zagrebu.

Program će se odvijati na prostoru između Ulice Hrgovići i Ulice Hrvatskog sokola od 10,00 do 21,00 sat, a središnji program od 16,00 do 18,00 sati.

Satnica događanja u nedjelju, 01. lipnja:

1. od 10,00 do 21,00 sat:

a.. Taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja postrojbi OS RH (amfibija, MRAP-ovi, tenkovi, Patria, helikopteri Mi-171Sh, Bell-206B, mobilni obalni lanser…)
b.. Predstavljanje projekata privlačenja osoblja u OS RH uz sudjelovanje vrhunskih sportaša, pripadnika OS RH
c.. Podjela porcija vojničkog graha posjetiteljima (od 10,00 sati)

2. od 16,00 do 18,00 sati:

a.. Zrakoplovni program: MiG-21, helikopter Mi-8, Air Tractor, Canadair,  Zlin, Pilatus i Bell 206 – ukupno 21 zrakoplov izvest će formacijski prelet (napomena: ovisno o vremenskim  uvjetima)
b.. Prezentacija padobranskih skokova (napomena: ovisno o vremenskim uvjetima)
c.. Prikaz radnji u obranama od poplave
d.. Prikazna vježba “Poslušnost, obrana, napad i detekcija droge i eksploziva službenih pasa”
e.. Prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne
f.. Glazbeni program Orkestra OS RH

3. U subotu, 31. svibnja 2014., u vremenu od 9,30 do 10,30 sati u užem središtu Zagreba (Zrinjevac, Trg Petra Preradovća, Trg bana Josipa Jelačića) održat će se Glazbeni program Orkestra OS i prikaz počasnih i vježbovnih aktivnosti Počasno zaštitne bojne.

Ministarstvo obrane RH ujedno upozorava građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije da je zbog najavljenog letačkog programa moguća opasnost od pojačane buke u vremenu od 16,00 do 17,00 sati (nedjelja, 01. lipnja).

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.