MORH: otklonjeni problemi s navigacijom

Na dva zrakoplova tipa MIG-21 BIS koji se nalaze na remontu u Odessi u Ukrajini uspješno su završeni testni letovi, kao i sve faze pregleda stručnog tima Ministarstva obrane RH, priopćio je MORH.U tijeku je završetak preliminarnog prijema i pregleda remontne dokumentacije za dva zrakoplova tipa MIG-21 BIS, te se su počele pripreme za njihovu dopremu u RH, koja se očekuje tijekom slijedeća dva tjedna. Kako je i planirano, zrakoplovi će se u Hrvatsku transportirati kopnenim putem.
Nakon testnih letova brigadira Ivana Selaka na dva zrakoplova MIG-21 BIS, tijekom proteklog tjedna i u ponedjeljak, 31. ožujka 2014., potvrđeno je da su problemi s navigacijom, odnosno kursnim sustavom, u potpunosti otklonjeni.
Završetak testnih letova na preostala tri od pet dokupljenih zrakoplova MIG-21 BIS i završna podešavanja očekuju se tijekom ovoga tjedna.
Još jednom ističemo kako je isporučitelj, ukrajinska strana, odgovorna za zrakoplove sve do potpisivanja dokumenata o završnom prijemu u Hrvatskoj, kažu u MORH-u. Završni probni letovi na zrakoplovima bit će obavljeni u Hrvatskoj, nakon čega će MORH obaviti jednodnevni završni prijem zrakoplova i dokumentacije, te službeno zaprimiti zrakoplove.
Sukladno potpisanom ugovoru, MORH će u ugovorenom roku platiti ugovorenu cijenu za zrakoplove tek nakon njihovog završnog prijema u Zagrebu, uz primjenu svih elemenata ugovora. To obuhvaća i zaračunavanje i naplatu ugovorne kazne za kašnjenje u isporuci za svaku pojedinu stavku koja je predmet ugovora.
Ukrajinski partneri već su najavili da će sve svoje obveze ispuniti u potpunosti, bez obzira na situaciju u Ukrajini.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.