Foto/video: “Krila Oluje” i Mi-171Sh na RIAT-u i u RH

 

Dok se još sliježu dojmovi s vikend-nastupa Krila Oluje na RIAT-u 2016, te nakon šlampavog odgovora MORH-a na ovaj fenomenalan uspjeh, vratit ćemo se na jučerašnji povratak naše akro-skupine i pratećeg helikoptera Mi-171Sh u RH. Proteklih par dana društvenim su mrežama i YouTube servisom počeli su se pojavljivati foto i video materijali s ovogodišnjeg RIAT-a, ali i s jučerašnjeg dolaska Krila Oluje u Hrvatsku. Nešto fotografija objavilo je Veleposlanstvo RH u Velikoj Britaniji, budući su hrvatski veleposlanik Ivan Grdešić i hrvatski vojni izaslanik brigadir Anto Zelić tijekom vikenda posjetili Fairford. Dio tih materijala korišten je i u ovome tekstu.

Iz albuma Veleposlanstva RH u Velikoj Britaniji

Iz albuma Veleposlanstva RH u Velikoj Britaniji

U cijelom uzbuđenju koje već dva dana vlada oko nastupa i nagrade za Krila Oluje zanimljiva je šutnja vrhovne zapovjednice OS RH Kolinde Grabar Kitarović. Dok neki misle da su Krila Oluje zaslužila primanje na Pantovčaku, predsjednica se jučer kasno prijepodne tek kratko oglasila na Twitteru.

Od protokolarnih izjava dužnosnika MORH-a i OS RH, u sjeni su donekle ostale izjave vođe skupine, pukovnika Damira Barišića, koji je u startu napomenuo kako su članovi skupine izrazito ponosni što su uspjeli na jednom od najprestižnijih vojnih mitinga u svijetu dobiti glavnu nagradu.

„Možda nije najprimjerenije govoriti o konkurenciji, zato što je svrha aeromitinga generalna promocija zrakoplovstva, privlačenje mladih ljudi u zrakoplovstvo. Uz nas bilo je još pet akro-grupa, ali… 230 zrakoplova je nastupilo, iz 28 zemalja, ako se ne varam. Tako da, riječ je o jednom od najvećih aeromitinga na svijetu. Prije svega, užitak je tamo biti. Znači, mi to ne doživljavamo kao konkurenciju, kao natjecanje. Jednostavno, došli smo pokazati ono što znamo, predstavit svoju državu na najbolji mogući način, i to je to,“

rekao je pukovnik Barišić, dodajući kako je RIAT tip zrakoplovne priredbe na kojoj se dodjeljuju nagrade, iako ima mnogih s kojih se sudionici ne mogu vratiti s nagradom, budući se one ne dodjeljuju.

Koliko malih PC-9 stane u jedan “veliki” F-35?

„Krila Oluje“: 23 akrobatska elementa

Program s kojim su Krila Oluje nastupila na RIAT-u predstavljen je u svibnju ove godine u 93. ZB Zemunik i, uz neke manje izmjene, redovito se prikazuje već godinama. Puni program traje 24 minute i sadrži 23 elementa, i takav je i prikazan i  u engleskoj vojnoj bazi Fairford. Zbog vremenskih prilika, prvi nastup Krila Oluje na RIAT-u, u subotu 9. srpnja, bio je ponešto skraćen, dok je drugog dana, u nedjelju 10. srpnja, ipak bio u punome obliku. U nedjelju dobivena nagrada vrhunac je dosadašnjeg rada i kvalitete hrvatskih vojnih pilota, kazao je Barišić:

„Činjenica je da već dugi niz godina Hrvatska pokazuje da ima stvarno kvalitetnu školu… pilotsku školu… kvalitetne nastavnike letenja, da smo izrazito dobri u grupnom i akrobatskom letenju, i… jednostavno, mi smo svoj program već odavno koncipirali na način da pokazujemo vrlo zahtjevne i složene elemente, koji su rijetko viđeni u svijetu. Jednostavno, ovaj put smo bili i po prvi put – znači, bili smo debitanti, pa smo samim tim imali i određenu naklonost organizatora… Ali, sa svojim programom, kojeg smo pokazali, definitivno smo zaslužili. Znači, nije nezaslužena ova nagrada.“

Dolazak „Krila Oluje“ na Fairford

Nastup „Krila Oluje“ bio je zanimljiv i pilotu F-35

Krila Oluje nisu imala sreće s vremenom ni u ponedjeljak, 11. srpnja. Jaka kiša u Engleskoj je padala i tijekom noći, pa je, prema Barišićevim riječima, naša ekipa ustala u 5 ujutro kako bi očistili zrakoplove koji su bili puni vode. Iako je bilo pitanje hoće li poletjeti prema Hrvatskoj, ipak su krenuli kao prvi u nizu odlazaka, negdje iza 9 sati ujutro. Loše vrijeme pratilo ih je i tijekom leta, pa su u njemačkoj bazi Ramstein, gdje su sletjela radi popune gorivom, Krila Oluje ponovno procjenjivala hoće li krenuti za RH, ili će čekati smirivanje vremena. Nešto prije 14 sati ipak su odlučili poletjeti, a nad Hrvatskom ih je dočekalo sunce i njihovi kolege iz Eskadrile borbenih aviona.

Poljski MiG-29 polijeće dok se „Krila Oluje“ pripremaju za nastup

Francuski Ramex Delta na zrakoplovima Mirage 2000N poletio je nakon „Krila Oluje“

Na stajanci između F-35 i poljskog F-16

Na stajanci između F-35 i poljskog F-16

Jednu od rijetkih fotografija zajedničkog leta 2 MiG-a i Krila Oluje po ulasku u hrvatski zračni prostor u ponedjeljak, 11. srpnja, snimio je spotter Petar Mežnarek.

Osim MORH-ovog filmića s dočeka Krila Oluje u Hrvatskoj, na YouTube-u se jučer pojavio još jedan video, koji prati MiG-ove HRZ-a od polijetanja do njihovog povratka na Pleso, kao i sam dolazak i prelet Krila Oluje.

————————————

————————————

Iako su Krila Oluje zasluženo najveće zvijezde, ne treba zanemariti ni posadu helikoptera Mi-171Sh, koja je pratila našu akro-grupu do Engleske i natrag, te je sudjelovala na RIAT-ovoj izložbi letjelica na zemlji. Nekoliko inozemnih fotografa uhvatilo je HRZ-ov helikopter u dolasku na Fairford, kao i u statičkom postavu, diveći se rijetkoj ptici na ovakvim zapadnim priredbama.

Dolazak Mi-171Sh u bazu na Fairford

Dolazak Mi-171Sh u bazu na Fairford

Mi-171Sh iz sastava HRZ-a na “prizemljenom” dijelu RIAT-a

Na YouTube servisu može se vidjeti i trodijelni film s nastupa Krila Oluje na RIAT-u, i to sa završnog dana, kada je skupina odletjela puni program.

————————————–
Nastup Krila Oluje na RIAT-u 10. srpnja 2016., 1. dio

Nastup Krila Oluje na RIAT-u 10. srpnja 2016., 2. dio

Nastup Krila Oluje na RIAT-u 10. srpnja 2016., 3. dio

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.