Foto: priprema PzH 2000 za mimohod

 

Kako smo već ranije najavili, glavna zvijezda današnjeg svečanog mimohoda – Panzerhaubitza 2000 – jutros je pripremljena za samostalnu vožnju trasom mimohoda. Tako nešto dalo se naslutiti iz dosadašnjih izjava načelnika GS OS RH gen. Drage Lovrića, ali je ipak svojevrsno iznenađenje. Jutrošnje skidanje PzH 2000 s labudica i pripremanje za postroj obavili su pripadnici OS RH koji su se u SR Njemačkoj obučavali za rukovanje i održavanje te najnovije topničke novosti u sastavu Hrvatske vojske.

Na gusjenice ovog topničkog sustava stavljeni su gumeni čepovi još prije izlaska iz vojarne Croatia, gdje su dvije PzH smještene od petka, 31. srpnja. Unatoč tome, Držićevoj i Vukovarskoj ne ginu popravci asfalta, na što računaju i gradski oci, najavljujući kako će Držićeva ulica ostati zatvorena i preko noći, upravo zbog hitnih popravaka.

Ekskluzivno donosimo fotografije pripreme PzH 2000 u Držićevoj ulici, koje je tijekom jutra snimio naš fotoreporter Goran Zorja.

 

 

 

 

* Ove ekskluzivne fotografije vlasništvo su portala Obris.org i zabranjeno je njihovo daljnje objavljivanje bez dozvole uredništva i navođenja izvora!

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.