Branko Hrg – novi državni tajnik MORH-a

 

Vlada je jučer, 24. rujna 2020. godine, na zatvorenome dijelu svoje 11. sjednice obavila i čitav niz kadrovskih promjena. Među ostalim, razriješila je i niz dosadašnjih te imenovala nove državne tajnike u ministarstvima. Od toga, za portal Obris.org je posebno interesantna bila izmjena pri vrhu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Naime, “U Ministarstvu obrane razriješeni su državni tajnici mr. sc. Zdravko Jakop i Tomislav Ivić, a imenovani mr. sc. Zdravko Jakop i Branko Hrg“.

Dakle, nakon niza godina djelovanja na braniteljskim i obrambenim temama, sa scene se povlači Tomislav Ivić, bivši ministar branitelja, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za obranu, koji je posljednjih godina bio zamjenik ministra obrane, pa državni tajnik u MORH-u, a ovoga ljeta i privremeni obnašatelj dužnosti ministra obrane pred parlamentarne izbore 5. srpnja.

Umjesto njega, državnim tajnikom je – odlukom Vlade – postao Branko Hrg, po zanimanju odgojitelj predškolske djece. Da, baš onaj Hrg koji je nekada bio predsjednik HSS-a, gradonačelnik Križevaca, saborski zastupnik od 2011. do 2020. (ukupno u 3 saziva Hrvatskog sabora), i predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu tijekom 2016. godine, koji o obrani nije prozborio ni jednu jedinu javnu riječ svih tih godina. Tako premijer Plenković nastavlja nekompetentnim kadrovima popunjavati najviša mjesta u Ministarstvu obrane RH.

Ovakvo kadroviranje punokrvni je primjer onoga što se zove političko uhljebništvo, a sinekura u Ministarstvu obrane je zahvala za Hrgovu podršku HDZ-u. To što zbog toga trpi jedan od najvažnijih resora u državi izgleda kako nikome nije bitno.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.