Potpisan ugovor o održavanju Gripena

 

Obrambena i sigurnosna kompanija Saab potpisala je ugovor sa švedskom vladinom Agencijom za materijalne resurse u obrani (FMV) o kontinuiranoj suradnji i održavanju zrakoplova Gripen C/D. Vrijednost ugovora je oko 1.9 milijardi SEK (oko 1,44 milijarde HRK) a odnosi se na razdoblje od lipnja 2017. godine do prosinca 2019. godine.

Ugovor primarno uključuje dizajn i podršku, održavanje dijelova, rezervnih dijelova, osiguravanje logistike i nabavu određene opreme. Ugovor također omogućava nabavu tehničkog sustava podrške, održavanje zrakoplova pomoću pripadajućih rezervnih dijelova, te upravljanje zastarjelim dijelovima.

„Ovaj će ugovor osigurati učinkovitu operativnost Gripena C/D i dostupnost u nadolazećem razdoblju. Naša rješenja podrške doprinose Gripenovom niskom cjeloživotnom trošku korištenja i pružaju švedskim oružanim snagama i drugim kupcima Gripena najučinkovitije sredstvo za održavanje njihovih zrakoplova“,

izjavio je Torsten Öhman, vršitelj dužnosti u poslovnoj jedinici Podrška i Servis u sklopu Saaba.

Održavanje i podrška bit će provedeni u Saabovim pogonima u gradovima Linköping, Arboga, Gothenburg, Järfälla, Växjö i Östersund. U posao će biti uključene četiri poslovne jedinice Saaba: Podrška i Servisi, Aeronautika, Industrijski proizvodi i usluge, te Nadzor.

 

* sponzorirani članak

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.