Carl-Gustaf M4 za Slovensku vojsku

 

SAAB je primio narudžbu za isporuku svog novog protuoklopnog sustava Carl-Gustaf M4 za Slovensku vojsku. Isporuka će uslijediti tijekom 2018. pa sve do 2020. godine. Slovenija, kao novi kupac sustava Carl-Gustaf, SAAB-ov je 9. klijent koji se za ovo oružje odlučio od njegova predstavljanja krajem 2014. godine.

Carl-Gustaf M4 je najnovija verzija ovog prijenosnog višenamjenskog oružnog sustava, namijenjenog za ispaljivanje s ramena. On pruža svojim korisnicima široku paletu opcija za djelovanje, i omogućava postrojbama da pri tome budu pokretljive i efikasne u raznim scenarijima. Verzija M4 se tu nadovezuje na dosadašnje iznimne sposobnosti ovoga sustava, nudeći visoku preciznost, laganu konstrukciju i kompatibilnost s budućim tehnološkim rješenjima. Carl-Gustaf M4 je kompatibilan s budućim generacijama borbene tehnologije, kao što su inteligentni ciljnički sustavi i programabilno streljivo.

Slovenska narudžba je daljnji dokaz kako je Carl-Gustaf M4 multifunkcijski oružni sustav broj 1 na tržištu. Sretni smo da Slovensku vojsku upoznamo s iznimnim sposobnostima i taktičkom fleksibilnošću oružnog sustava Carl-Gustaf M4, i uvjereni smo da će naši krajnji korisnici biti zadovoljni“, kaže Görgen Johansson, čelnik poslovne jedinice SAAB Dynamics.

Nova verzija ovog oružja zadržava sve prednosti i prilagodljivu prirodu već dokazanog sustava Carl-Gustaf, dok donosi i pregršt velikih unapređenja. Ona uključuju dizajn manje težine (manje od 7 kg), brojač ispaljenih projektila, unaprijeđenu sigurnost i pametne osobine – kao što je kompatibilnost s budućim inteligentnim ciljničkim sustavima i programabilnim streljivom – što sve zajedno pruža bitna operativna poboljšanja za svoje korisnike. Pri tome, ovaj novi oružni sustav je u potpunosti kompatibilan sa svim postojećim tipovima streljima za svoje prethodnike.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.