Vrh OS RH danas na Pantovčaku

 

Dok je danas na Hrvatskom vojnom učilištu bio premijer Andrej Plenković, u pratnji v.d. ministra obrane Ivića i ministra branitelja Medveda, teško je bilo ne zamijetiti izostanak većine vojnoga vrha s te prigode. No, sve postane jasnije kada se vidi da je u isto vrijeme Zoran Milanović, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, na Pantovčaku održavao sastanak s predstavnicima Glavnog stožera i granskih zapovjedništava OS RH.

Na sastanku u vili Prekrižje bili su admiral Robert Hranj (načelnik GS OS), brigadni general Ivica Olujić (direktor GS OS), general bojnik Boris Šerić (zapovjednik Hrvatske kopnene vojske), kontraadmiral Ivo Raffaneli (zapovjednik Hrvatske ratne mornarice), te brigadni general Michael Križanec, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tijekom višesatnog trajanja ovoga sijela, održanog uoči Dana Oružanih snaga, zapovjednici su informirali Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika o planovima razvoja Oružanih snaga u cjelini, kao i pojedinih granskih zapovjedništava.

Ovo je tek uvod u sutrašnje aktivnosti, koje navodi Ured predsjednika – od ranojutarnjeg polaganja zajedničkih vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj i kod Krematorija, što će obaviti Dragan Lozančić (savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost) kao izaslanik Vrhovnog zapovjednika OS RH, pa nadalje. Naime, sutra u 10 će Zoran Milanović biti na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, radi programa obilježavanja „Dana hrvatske vojske“ i „Dana hrvatske kopnene vojske“, kada će ujedno uručiti i činove te pohvale pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske. Kasnije popodne, oko 18 sati, na Pantovčaku će biti održan i svečani prijem u prigodi ovih vojnih obljetnica.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.