Sjednica o MiG-ovima ipak u četvrtak

 

Iako smo jučer najavili da će se danas u Hrvatskom saboru održati posebna tematska sjednica Odbora za obranu na kojoj bi članovi Odbora trebali dobiti službene informacije o stanju remonta zrakoplova MiG-21, u međuvremenu je po tom pitanju došlo do više promjena.

Prema prvotnome planu, ovo je događanje trebalo slijediti jutrošnju prezentaciju – na kojoj su članovi saborskog Odbora za obranu i Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije u MORH-u upoznati s detaljima Plana nabave za 2015. godinu. Spomenuta tematska sjednica Odbora za obranu, o tematici remonta borbenih zrakoplova MiG-21, trebala je biti tajna – dakle, održana uz isključenje javnosti. Kako saznajemo, upravo je ovaj odmak od pune transparentnosti zasmetao MORH, pa i samog ministra Kotromanovića, inače učestalo suočavanog s raznim prigovorima oko provedbe ovoga posla. Tim je temeljem onda došlo i do dodatnih konzultacija, pa i do određenih promjena.

Najavljena tematska sjednica Odbora za obranu pomaknuta je za sutra, u četvrtak, 11. prosinca, u 12:30 – dakle, u tremin praktički odmah nakon sjednice Vlade. Uz to, dogovorena je i promjena režima predstojeće sjednice saborskog Odbora za obranu – koja bi, po novome, umjesto prvotne ideje o održavanju unutar zatvorenoga saziva, ipak trebala biti javna. Kako bilo da bilo, očito je i da tu temu uvaženi saborski zastupnici žele skinuti s dnevnoga reda čim prije, ne bi li onda neopterećeni mogli krenuti na predstojeći im zimski raspust.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.