Pukovnik Hrženjak: “Netočno je da ne letim”

 

Temeljem teksta „HRZ: stručno osnaživanje EBA-e“, koji smo na portalu Obris.org objavili 03. kolovoza ove godine, u našu je redakciju stigla i reakcija. Riječ je tu o email poruci pilota, pukovnika Stanka Hrženjaka, koji ovim putem demantira navod iz spomenutog teksta o tome da je „pilot Stanko Hrženjak prestao letjeti“. Evo što on sam o tome kaže:

„Ja sam Stanko Hrženjak, pilot-pukovnik HRZ i PZO, i u vašem tekstu ‘HRZ: stručno osnaživanje EBA-e’ od 03. kolovoza saznao sam da više ne letim. Kako sa ovim statusom nisam službeno upoznat od strane Zapovjednika zrakoplovstva, koji je također saznao za ‘moj novi status’ iz vašeg teksta, molim vas za javnu ispravku netočnog navoda.

Srdačan pozdrav, Domovini vjeran, Stanko Hrženjak, načelnik Ureda zapovjednika HRZ i PZO“

Kako nam nije bila namjera plasirati krive i netočne informacije, ovim putem ispričavamo se pukovniku Hrženjaku. Do našeg problematičnog zaključka izgleda je došlo zbog interpretacije informacija s prošlogodišnje prezentacije eskadrile, te činjenice kako je riječ o pilotu koji je bio prisiljen iskakati iz zrakoplova MiG-21 u padu – gdje pojedina strana Ratna zrakoplovstvima svoje ljude u mirnodopsko vrijeme podvrgnute takvim rizicima često kasnije karijerno preusmjeravaju više na zemaljske dužnosti, temeljem izuzetnih naprezanja koja takav manevar radi na tijelo i zdravlje pilota (izlaganje silama od barem 12 – 14 g).

Pilot-pukovnik Stanko Hrženjak i nadalje je instruktor letenja, nadležan i za procjenu borbene sposobnosti pilota, te je spreman letački djelovati po potrebi.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.