Predavanje “Gripen – The Smart Fighter and A National Asset”


U četvrtak 16. veljače 2017. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu bit će održana tribina “Gripen – The Smart Fighter and A National Asset“.

U njenom okviru javnost će posebno zainteresirati predavanje “Gripen – The Smart Fighter and A National Asset: An Overview of Technical, Operational/Tactical Features – Past, Current and Future” u izvedbi Pierre Gauffina, direktora (EXPAT Zagreb) za Gripen, Hrvatska. Kako nema sumnje u zanimljivost događanja –  pri Zavodu za zrakoplovno inženjerstvo ovog fakulteta u četvrtak u 12 h (dvorana C) zasigurno neće nedostajati slušatelja.

Pierre Gauffin je bivši pilot švedskog borbenog zrakoplovstva, koji posljednjih desetljeća aktivno sudjeluje i u program razvoja borbenih zrakoplova švedskog poduzeća SAAB. Na predavanju će Gauffin prezentirati tehničke, operativne i taktičke značajke borbenog zrakoplova Gripen, kao i potencijalne smjerove daljnjeg razvoja ove porodice letjelica.

Ovo javno predavanje namijenjeno je studentima Studija zrakoplovstva, ali i svim studentima te djelatnicima Fakulteta strojarstva i brodogradnje, kao i svim zainteresiranim za zrakoplovno inženjerstvo, te zrakoplovnu tehniku općenito. Pri tome, trebamo imati na umu kako je Kraljevina Švedska putem svoje Agencije za materijalne resurse u obrani (FMV) u listopadu 2015. Republici Hrvatskoj ponudila borbene zrakoplove Gripen, što ovome događanju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje daje i dodatnu zanimljivost.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.