OS RH pomažu u Bošnjacima

 

Od jutarnjih sati petka 05. srpnja u općini Bošnjaci bit će angažirano do 50 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite donio je Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pružanju pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena danas 5. srpnja 2024. godine u općini Bošnjaci, priopćilo je Ministarstvo obrane RH. Tako će od jutarnjih sati pa do kad općina Bošnjaci bude imala potrebu Hrvatska vojska pružati pomoć lokalnom stanovništvu ove općine.

Angažirano će biti do 50 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske s pripadajućim materijalnim sredstvima, odnosno kamionima, kiperima, kombinirkom i drugim.

Stanovništvu općine Bošnjaci zbog olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, prouzročena je velika materijalna šteta. Jučer je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković donio odluku o proglašenju prirodne nepogode od tuče za područje općine Bošnjaci. Na zahtjev županijskog stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemska županije iz Ravnateljstva za robne zalihe u Bošnjake su jučer dostavljena i 2 stambena kontejnera za smještaj stanovnika čije su kuće stradale u nevremenu. U srijedu, 03. srpnja pripadnici Državne intervencijske postrojbe Osijek započeli su  ortofoto snimanje dronom svih objekata u Bošnjacima kako bi se dobila karta s uvidom u sva oštećenja krovova, a izradit će i 3D snimke krovova javnih objekata što će omogućiti detaljna mjerenja i bolji uvid u oštećenja. Danas će Bošnjake posjetiti i premijer Andrej Plenković kako bi se na licu mjesta upoznao s razmjerima štete od nevremena koje je općinu poharalo 01. srpnja navečer. 

 

Photo: Ravnateljstvo civilne zaštite

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.