Neznatna izmjena cijena osposobljavanja i ispita za pravilnu uporabu vatrenog oružja

 

Nepunih mjesec dana od prvog donošenja, a temeljem novog MUP-ovog “Rješenja o utvrđivanju troškova osposobljavanja i ispita za pravilnu uporabu vatrenog oružja, te visini naknade ispitnom povjerenstvu“ (NN 76/13, od 21. lipnja 2013. godine), na snagu su 22. lipnja ove godine, stupile nove cijene za osposobljavanje budućih vlasnika pušaka i pištolja. Tako će ubuduće troškovi osposobljavanja građana za pravilnu uporabu vatrenog oružja koje se provodi u Ministarstvu, te ispita za pravilnu uporabu vatrenog oružja iznositi 420,00 kuna po polazniku osposobljavanja.

U ove troškove uključene su i naknade nastavnicima za izvođenje teorijskog te praktičnog dijela nastave, kao i materijalni troškovi – utrošeno streljivo i mete. Od toga, nastavniku za izvođenje teorijskog dijela nastave pripada naknada u iznosu od 102,00 kune bruto po satu, nastavniku za izvođenje praktičnog dijela nastave pripada naknada u iznosu od 44,00 kune bruto po polazniku, predsjedniku ispitnog povjerenstva dopada naknada u iznosu od 58,00 kuna bruto po kandidatu, članu ispitnog povjerenstva ide naknada u iznosu od 44,00 kune bruto po kandidatu, a tajniku ispitnog povjerenstva – 30,00 kuna bruto po kandidatu. U odnosu na staro Rješenje (NN 55/13, od 8. svibnja 2013. godine), koje je na snagu stupilo 16. svibnja ove godine, jedina je novost u činjenici da je „uređivač strelišta“ ostao i bez posla i bez naknade od 15,00 kuna po satu bruto.

Troškovi ispita za pravilnu uporabu vatrenog oružja za građane koji su se osposobili u ustanovi ili kod druge pravne osobe, iznose 300,00 kuna po kandidatu. Od toga, predsjedniku ispitnog povjerenstva pripada naknada u iznosu od 58,00 kuna bruto po kandidatu, članu ispitnog povjerenstva ide naknada u iznosu od 44,00 kune bruto po kandidatu, a tajniku ispitnog povjerenstva – 30,00 kuna bruto po kandidatu.

 

Morate li, pak, na popravni – to će vas olakšati za dodatnih 300,00 kuna, bez obzira jeste li se osposobljavali u MUP-u ili negdje drugdje.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.