MUP nastavlja opremanje hrvatskim proizvodima

 

Samo koji dan nakon početka uvođenja hrvatskih pušaka VHS-2 u sustav Ministarstva unutarnjih poslova RH, danas je u vukovarskoj tvrtki Borovo d.d. držano svečano potpisivanje Ugovora o nabavi obuće za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. U ime MUP RH je sporazum potpisao ministar Davor Božinovići, dok su tvrtke Borovo i Jelen Proffesional predstavljali Gordana Odor (predsjednica Uprave, Borovo d.d.), te Darko Pintarić (direktor poduzeća Jelen Proffesional d.o.o.). Na potpisivanju ugovora bili su još i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, kao i načelnici svih policijskih uprava, a svi su prisutni nakon toga i obišli tvornička postrojenja Borova.

Ovim je ugovorom za Ministarstvo unutarnjih poslova osigurano 9.000 pari zimskih čizama za sve rodove policije, te još i 1.500 pari gležnjača za potrebe interventne policije – čime je domaća zajednica ponuditelja Borovo i Jelen Proffesional osigurala opremanje hrvatske policije čizmama i gležnjačama u količinama dovoljnim za ovu zimu. “Vidim ovo kao nastavak jedne kvalitetne suradnje pri čemu ćemo kao naručitelji voditi računa o kvaliteti“, rekao je ministar Božinović napominjući kako je današnji posao sklopljen baš u tjednu u kojem Hrvatska obilježava i Dan policije. MUP RH je u periodu od lipnja do kraja ove godine u obuću svog ljudstva odlučilo investirati oko 12 milijuna kuna, a danas potpisan ugovor vrijedi 8,6 milijuna kuna.

No, to je samo početak sustavnijeg pristupa opremanju policije radnom obućom. “Ono što je možda važnije za buduću suradnju je mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma na dvije godine gdje bismo vidjeli koje su potrebe i kako stalno unaprjeđivati kvalitetu, jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje krajnji sud o proizvodu“, rekao je ministar i nastavio kako se radi o potrošnom proizvodu te je stoga potrebno sustavno planiranje. “Ministarstvo unutarnjih poslova će dati sve od sebe jer je kvaliteta hrvatske proizvodnje u namjenskoj industriji itekako prisutna. Hrvatska u ovoj industriji ima vrhunske proizvode. Međutim da bi to održali moramo imati stalnu suradnju, razmjenu informacija i moramo imati zadovoljne policajce i vojnike“, zaključio je Božinović.

Predsjednica Uprave Borova Gordana Odor rekla je da s Ministarstvom unutarnjih poslova RH poduzeće Borovo surađuje već dvadesetak godina. “Veseli nas što možemo hrvatskim policajcima ponuditi našu obuću koja je vrlo kvalitetna jer je izrađena od najkvalitetnijih materijala koji se mogu ugraditi u obuću“, rekla je Odor te dodala kako u suradnji s MUP-om planiraju i dodatan razvoj te radne obuće.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.