MORH: natječaj za kadete

 

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u srijedu, 7. ožujka 2018. godine, raspisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu. U akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta i kadetkinja bit će primljeno do 110 kandidata/kandidatkinja upisanih na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i studij Vojnog vođenja i upravljanja. Na studij Vojnog inženjerstva prima se do 70 kandidata/kandidatkinja, dok se na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja prima do 40 kandidata/kandidatkinja. Rok za podnošenje prijava je 11. svibnja 2018. godine

Osim toga, u akademskoj godini 2018./2019. u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Aeroautike – vojni pilot (3+2) na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2018. godine.

U odabirnom postupku kandidati/kandidatkinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete, propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske i Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti za vojnu službu, te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju i  pripremnom kampu.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Nakon završenog preddiplomskog studija kadeti i kadetkinje bit će primljeni u djelatnu vojnu službu, te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Uskoro bi se trebao raspisati i natječaj za novi studij vojnog pomorstva, koji će ove jeseni započeti s radom u okviru Sveučilišta u Splitu.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.