Kaznene prijave zbog utaje na obrocima

 

Policijska uprava Osječko-baranjska kratko je priopćila da je podnijela kaznene prijave protiv više od 20 osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Riječ je o kaznenim djelima počinjenim prije 7 i više godina, a kriminalistička istraga okončana je tek ovih dana. Policija je štetu procijenila na nešto više od 300.000,00 kuna.

Priopćenje Policijske uprave Osječko-baranjske prenosimo u cijelosti:

Pripadnici OS RH kuhaju za poplavljene u Gunji 2014. godine (Photo: arhiva MORH/I. Oršolić)

“Završeno je kriminalističko istraživanje nad više osoba te se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Od lipnja 2010. do listopada 2011. godine na prostoru vojnog vježbališta na području Đakovštine tri rukovoditelja zapovjedila su djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno, lažiraju broj djelatnika i naručuju više obroka. Naručeno je i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od sto pedeset tisuća kuna. Tim novčanim sredstvima organizirali su se domjenci.

Dobavljač, trgovačko društvo s područja Slavonskog Broda, dostavljalo je hranu jednom dnevno, a obračunavalo je tri dostave dnevno te je naplatilo više od sto tisuća kuna više nego što je bilo potrebno. Ukupna materijalna šteta iznosi više od tri stotine tisuća kuna. Protiv više od dvadeset osoba podnosimo kaznenu prijavu.”

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.