Inženjerski korpus US Army poziva na suradnju

 

Korpus inženjera vojske SAD-a (USACE) za područje Europe ima nekoliko nadolazećih građevinskih projekata u Hrvatskoj, te želi potaknuti da se ovog posla prihvate najkvalificiraniji partneri iz arhitektonskih te građevinskih poduzeća u zemlji. Dio je to šireg nastojanja Vlade SAD-a za lokalnom suradnjom s partnerima iz jakog privatnog sektora, koji imaju inovativne ideje i vještine za obavljanje traženih građevinskih djelatnosti.

Početkom ožujka, prije aktualne pandemije koronavirusa Covid-19, bio je plan na tu temu organizirati dan druženja s predstavnicima građevinskog sektora u Republici Hrvatskoj. Korpus inženjera kopnene vojske SAD-a se na jednodnevnom skupu, zakazanom za 26. ožujka, nadao se najaviti ove poslovne mogućnosti, te predstaviti administrativne zahtjeve povezane s poslovanjem s Korpusom inženjera kopnene vojske SAD-a. Time se zainteresiranim lokalnim tvrtkama željelo dati dovoljno vremena da se pripreme za ove mogućnosti, ne bi li se osiguralo i odaziv maksimalnog broja lokalnih izvođača kada se objavi javni natječaj za prikupljanje ponuda.

Kako sada stvari stoje, takav skup u dogledno vrijeme nije moguće organizirati, ali Sjedinjene Američke Države ipak pozivaju zainteresirana poduzeća da se jave i obave svojevrsnu predregistraciju digitalnim sredstvima. O tome je pred koji dan javnost u Hrvatskoj obavijestilo i samo Veleposlanstvo SAD u Zagrebu:

Poštovani zainteresirani, događanje je otkazano u skladu s mjerama prevencije širenja corona virusa. Ipak, Korpus inženjera Američke vojske i dalje aktivno traži partnere za projekt ‘Regional VA Center’ u Osijeku. Sve tvrtke zainteresirane u sudjelovanje u projektu, molimo Vas kontaktirajte kolege na: joshua.d.mueller@usace.army.mil i daniel.carnley@usace.army.mil“.

Rok za prijave produžen je do 29. travnja 2020. godine.

Na nekom budućem sastanku s predstavnicima građevinskog sektora vjerojatno će se proći već najavljena i pripremljena tematska područja:

  1. Kako se registrirati kao izvođač za poslovanje s Vladom SAD-a.
  2. Kako čitati i razumjeti javni natječaj koji raspisuje USACE.
  3. Kako obavljati građevinske poslove za USACE.
  4. Sažatak detalja o nadolazećim projektima.
  5. Pitanja i odgovori s predstavnicima Vlade SAD-a koji će voditi sastanak.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.