Hranj: “Odgovorio sam na sva pitanja”

 

Nakon jučerašnjih sjednica Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost i na brzinu sazvanih press-konferencija dvojice glavnih aktera, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, novi nastavak sukoba počeo se voditi oko jučerašnje uloge načelnika GS OS RH, admirala Roberta Hranja. Premijer Plenković je, naime, ustvrdio da mu je vrhovni zapovjednik Zoran Milanović onemogućio slobodu govora zabranom da odgovara na pitanja, dok je predsjednik RH u priopćenju ustvrdio da Plenković laže i time javno ponižava načelnika Glavnog stožera.

Danas poslijepodne oglasio se i sam načelnik GS OS RH, admiral Robert Hranj, i to ponovno izjavom poslanom Uredu predsjednika RH, koju je Ured potom – zajedno s vlastitim priopćenjem – poslao medijima. Spomenuto priopćenje Ureda predsjednika ponovno je garnirano kićenim izrazima, kao i ono jučerašnje, pa ćemo ovdje prenijeti samo izjavu načelnika Hranja.

“Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno.

Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja”.

stoji u izjavi admirala Roberta Hranja, poslanoj na adresu Predsjednika RH, premijera i ministra obrane RH.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.